Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 10:58

Циципас и Медведев у другом колу Аустралијан опена, крај за Вавринку и Марија

Другог дана Аустралијан опена није било већих изненађења - победе у првом колу забележили су Стефанос Циципас, Данил Медведев и Алекс де Минор. Турнир је готов за ветеране Стена Вавринку и Ендија Марија. Такмичење је брзо завршио и Денис Шаповалов. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Седми тенисер света Стефанос Циципас је изборио пласман у друго коло Аустралијан опена, али је на терену морао да проведе чак три сата како би победио "лаки лузера" из Белгије Зизуа Бергса са 3:1 у сетовима (5:7, 6:1, 6:1, 6:3).

Меч је обележио и несвакидашњи поен током којег је Циципас морао рекетом да пређе преко мреже како би дохватио лоптицу која је чудно одскочила на његовој половини и вратила се на другу страну терена.
Грк ће у наредном колу играти против Џордана Томпсона који је након велике борбе и пет сетова савладао Александра Вукића у дуелу Аустралијанаца.
Квалификант из Француске Теренс Атман предао је почетком четвртог сета дуел Данилу Медведеву због грчева и исцрпљености иако је добио први сет против трећег играча света.

Медведев ће се у наредном рунди састати са Емилом Русувуоријем, 50. тенисером света из Финске, који је елиминиосао Патрика Кипсона из САД.
У дуелу ветерана 20. играч света Адриан Манарино је после преокрета елиминисао Стена Вавринку у пет сетова - 6:4, 3:6, 5:7, 6:3, 6:0 за три сата и 38 минута игре.

У друго коло неће ни некадашњи први тенисер света Енди Мари, који је четврти пут у каријери учешће на Аустралијан опену завршио након једног одиграног меча.
Бољи од Британца био је у три сета Томас Мартин Ечевери – 6:4, 6:2, 6:2 за два часа и 24 минута игре. Јужноамериканац ће се у другом колу састати са Гаелом Монфисом кој ије савладао Јаника Ханфмана.
Такмичење је брзо завршио и Денис Шаповалов који је неочекивано убедљиво у три сета (6:4, 7:5, 7:5) поражен од квалификанта из Чешке Јакуба Меншика.
Чех ће у другом колу одмерити снаге са Хубертом Хуркачем. Девети играч света је, са више муке него што резултат показује, победио квалификанта из Аустралије Омара Јасику, тренутно 343. на АТП листи - 7:6, 6:4, 6:2 за два часа и 12 минута игре.
Милош Раонић је у трећем сету предао меч Алексу де Минору. Канађанин је добио први сет са 7:6, Аустралијанац је узвратио у другом (6:3), да би код вођства Де Минора од 2:0 у трећем Раонић одлучио да се повуче. Домаћег тенисера у другом колу очекује дуел са Матеом Арналдијем.

Пласман у друго коло Аустралијан опена изборили су и Американци Бен Шелтон, Кристофер Јубанкс, Себастијан Корда и Александар Ковачевић, Италијани Лоренцо Музети и Флавио Коболи, Французи Иго Гастон и Лука Ван Аш, Шпанац Алехандро Давидович Фокина, Португалац Нуно Боржес, Рус Карен Хачанов, Кинез Џиџен Џанг...
Вондрушова испала већ у првом колу Највеће изненађење у конкуренцији дама направила је у првом колу Украјинка Дајана Јастремска пошто је убедљиво (6:1, 6:2) победила шампионку Вимблдона Маркету Вондрушову.
Такмичење у Мелбурну наставља Американка Коко Гоф, која је против Ане Каролине Шмидлове изгубила само три гема.
Хрватица Дона Векић изгубила је од Рускиње Анастасије Пављученкове са 2:0 (6:4, 6:4), док је Надиа Подороска из Аргентине била боља од Тамаре Зиданшек из Словеније, уз само један изгубљен гем - 6:1, 6:0.
Друга словеначка тенисерка Каја Јуван, тренутно 109. на ВТА листи, успешно је стартовала у Мелбурну. Направила је изненађење и надиграла Анастасију Потапову са 2:0 (6:1, 6:4).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.