Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 01:03

Денвер бољи од Индијане, рационални Јокић промашио само један шут

Кошаркаши Денвер нагетса победили су у својој "Бол арени" Индијана пејсерсе резултатом 117:109 у НБА лиги. Српски кошаркаш Никола Јокић био је на прагу трипл-дабл учинка - постигао је 25 поена, ухватио 12 лопти и поделио девет асистенција. Промашио је само један шут из >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << игре.
Дуел актуелних шампиона и тренутно најбољег напада НБА лиге завршен је тријумфом Денвера којим је прекинуо низ од три победе Индијана пејсерса.

Током веома изједначеног првог полувремена тимови су се често смењивали у вођству, а још чешће је било изједначено. Денвер је тек крајем другог квартала, након серије поена Портера и Марија, први пут стекао осетнијих плус девет (59:50), али су Пејсерси до одласка на велики одмор смањили заостатак - 60:57.
Готово као пресликано из друге, у трећој четвртини је тим из Колорада умакао на осам поена разлике у самој завршници, али је Бен Матурин у последњем нападу Индијане погодио своју прву тројку и смањио на 89:84 пред улазак у одлучујући период.
Како је почело да тече последњих 12 минута, Денвер се поенима Марија поново удаљио на највећих плус девет, али је потом ушао у серију грешака и опет допустио Индијани да се, на крилима расположеног Матурина, врати на четири поена заостатка.
Унервозили су се Нагетси, а цену подигнуте тензије и жустрих приговора судијама платио је резервни центар Денвера Деандре Џордан који је искључен јер је добио другу техничку грешку.
Ипак, испоставило се да отпор Индијане није дуго трајао. Прибрали су се домаћи, затегли одбрану и предвођени Јокићем заиграли агилније у нападу, па су тројком Портера четири минута пре краја утакмице први пут стекли двоцифрену предност (107:97), што гости нису могли да сустигну.
Јасно је да другачије није могло да се заврши када се погледају процети шута за три поена - Пејсерси су погодили осам од 29 (27,6 одсто), а Нагетси 10 од 20 (50 одсто) шутева са дистанце, чиме су надокнадили чак 21 изгубљену лопту.
Рационални Јокић скоро без промашаја и на прагу трипл-дабла Српски кошаркаш Никола Јокић одиграо је још једну утакмицу у којој је чешће гледао како да пронађе саиграче на правом месту него како да сам постигне кош, нарочито у првом полувремену. То га није спречило да меч оконча на прагу трипл-дабл учинка за који му је недостајала само једна асистенција. Постигао је 25 поена и ухватио 12 лопти.

Поново се Јокићева изразито пажљива и рационална селекција шута одразила на готово нестваран проценат успешности - промашио је само један шут из 13 покушаја из игре, док за три поена није ни пробао.
Морао је Сомборац да преседи на клупи веровато дуже него што је тренер Мајк Мелоун планирао јер је већ средином другог периода зарадио трећу личну грешку, па се није враћао на паркет до краја првог полувремена у којем је свега четири пута шутнуо на кош и три пута био прецизан.
Поред Јокића, још два играча Денвера су утакмицу завршила са 25 постигнутих поена - Џамал Мари и Мајкл Портер Џуниор. Запажен је био и Арон Гордон са дабл-дабл учинком - 20 поена и упола мање скокова.
Најефикаснији међу кошаркашима Индијане био је са 18 постигнутих поена Брус Браун, бивши играч Денвера који је пред почетак утакмице од некадашњих саиграча добио шампионски прстен који је прошле сезоне освојио у дресу Нагетса.

Након тачно половине одиграних утакмица у регуларном делу НБА сезоне (40), Денвер на свом конту има 27 победа и 13 пораза - довољно за треће место на табели Западне конференције.
Екипа из Колорада у ноћи између уторка и среде по средњоевропском времену гостује Филаделфији, а све очи ће поново бити упрте у директан центарски дуел Николе Јокића и Џоела Ембида, последња два МВП-а НБА лиге.
НБА лига, распоред и резултати:
Недеља:
Денвер - Индијана 117:109
Понедељак:
Мајами - Шарлот 104:87
Милвоки - Сакраменто 143:142
Минесота - Клиперс 109:105
Портланд - Финикс 116:127
Филаделфија - Хјустон 19.00
Далас - Њу Орлеанс 20.30
Њујорк - Орландо 21.00
Вашингтон - Детроит 21.00
Атланта - Сан Антонио 21.30

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.