Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 16:15

Ђоковић: Можда ћу прескочити сутрашњи тренинг, меч ми је био напоран

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да ће можда да пропусти сутрашњи тренинг у Мелбурну, пошто је имао напоран меч на старту Аустралијан опена.
Ђоковић се пласирао у друго коло Аустралијан опена, пошто је на старту турнира савладао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << младог хрватског тенисера Дина Прижмића 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4. Меч је трајао четири сата и један минут.

"Када изађем на терен, ја се борим, али је Прижмић био одличан. Чуо сам доста похвала на његов рачун, јако је дисциплинован и ако овако настави пре њим је сјајна будућност", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
Ђоковић је у каријери десет пута тријумфовао на Аустралијан опену, а има укупно 24. освојена гренд слем трофеја. Организатори су у најави меча подсетили колико је Ђоковић Гренд слем турнира освојио.
"То вероватно више помаже на почетку. Видело се да је Прижмић нервозан. Помаже на почетку, да вас учини још већим на терену. Када набрајају сва ваша достигнућа, немогуће је да вас други играч не чује. Поготово тако млад. Био је веома физички  напоран меч. Осећао сам да играм против огледала. Чуо сам да је волео мене да гледа. Наравно да сваки ударац може да поправи, али за осамнаестогодишњака сам пре свега импресиониран његовим физичким стањем. Његове ноге су снажне. И наравно менталитет. Не мислим да претходна остварења доносе победу, али је то добар старт", рекао је Ђоковић.
Новак ће у наредном колу турнира у Мелбурну играти са победником меча између Аустралијанаца - Алексеја Попирина и Марка Полманса.
"Можда ћу сутра да прескочим тренинг, можда ћу да радим у лакшем темпу чисто да одржим тело у добром стању. Прошле године нисам тренирао пред мечеве. Корисно је после играња четири сата у првој рунди, али видећемо ујутру", рекао је најбољи тенисер света.
"Прижмић је цео свет импресионирао својом игром" Ђоковић је навео да је током меча било тренутака када су навијачи ометали игру.
"Ми играмо за навијаче, желимо да они имају сјајно искуство. Френсис Тијафо је рекао да треба да пустимо навијаче да слободно круже као у другим спортовима. Тешко ми је, јер сам читав живот научио на другачије. То те поремети. Сваки пут смо чекали и кад није била промена. Одужило је меч. Из перспективе навијача то је боље. Тако да сам подељен што се тога тиче", рекао је Ђоковић.
Још једном је честитао хрватском тенисеру на борбености.
"Прижмић је цео свет импресионирао својом игром. Нисам га знао од раније, али сам причао са својим тренером Гораном Иванишевићем о њему. Прижмић нема никаквог искуства на гренд слемовима, а био је спреман да иде до краја. Изашао је на терен са намером да победи. То је шампионски менталитет. Он је заслужио аплауз који је добио. Ту сам за њега", закључио је Ђоковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.