Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 06:55

Ослабљена Звезда против Борца у потрази за новом победом у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде након дуплог кола у Евролиги дочекују екипу Борца из Чачка у оквиру 16. кола АБА лиге. Утакмица почиње у 19.30, а њен ток и резултат можете пратити на нашем порталу.
Након половичног учинка на гостовањима током недеље, Звезда >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ће поприлично истрошена и уз велике проблеме са повредама дочекати Борац који ће то покушати да искористи и додатно се приближи месту које води у доигравање.
Звезда је у уторак поражена на гостовању Асвелу, примивши чак 100 поена. Два дана након тога црвено-бели су гостовали у Милану, где су очекињања за победу била доста мања.
Међутим, екипа Јаниса Сферопулоса показала је карактер и успела да слави након узбудљиве завршнице, након умало прокоцкане велике предности из првог полувремена. 
Што се АБА лиге тиче, Звезда ће покушати да се врати на победнички колосек након прошлонедељног пораза од Цедевита Олимпије, тек другог у сезони.
Са друге стране, Чачани се налазе у солидној форми. Победили су на три од претходних пет утакмица, с тим да су у прошлом колу поражени од Меге на домаћем терену. 
У случају победе, екипа Борца могла би да дође до деобе осмог места и остане у трци за пласман у плеј-оф. То је ипак много лакше рећи него учинити, с обзиром на то да Борац дуже од десет година не зна за победу над Звездом на гостујућем терену.
Проблеми Звезде са повредама Победа над миланском Олимпијом је дошла уз високу цену за црвено-беле с обзиром на повреде Немање Недовића, Милоша Теодосића и Мајка Тобија.
Недовићева повреда је најозбиљније природе и Звездин бек ће морати на паузу од четири недеље. Теодосићева повреда није толико озбиљна и не захтева одсуство са паркета, али се свакако очекује да његова минутажа буде лимитирана. Тобија очекују додатни прегледи и анализе, због чега ће највероватније пропустити меч са Борцем.
Осим тога, Звезди ће дуел са Чачанима бити шести у само 13 дана, тако би гости могли да искористе умор и скраћену ротацију противника како би дошли до веома важног тријумфа за насатвак сезоне.
Мијатовић се нада залагању из првог меча у сезони Борац је у првом овосезонском мечу два ривала у Дворани крај Мораве пружио одличну партију и поприлично је намучио Звезду која је ипак славила резултатом 87:93.

Управо се на тај меч пред нови дуел осврнуо главни тренер Чачана Дејан Мијатовић који се нада новој доброј партији против лидера на табели.
"Показали смо већ како треба да се игра против тако снажног противника. Добро смо тренирали ове недеље и надам се да можемо да поновимо такву партију. Желим да мој тим остане гладан доказивања", рекао је Мијатовић.
Шеф струке Борца додао је и да је у дуелима против екипе каква је Звезда простор за грешке изузетно мали.
"Када се игра против Црвене звезде, све мора да буде изнад стандардног нивоа. Дисциплина мора бити завидна и не сме бити празних ходова. Имамо намеру да изађемо на мегдан као прави тим", изјавио је Мијатовић.
АБА лига, 16. коло:
Петак:
Сплит - Цедевита Олимпија 93:85
Субота:
Морнар - Задар 86:78
Недеља:
Мега Баскет - ФМП 12.00
Крка - Будућност 17.00
Црвена звезда - Борац 19.30
Студентски центар - Игокеа 21.00
Понедељак:
Цибона - Партизан 18.00
Табела:
1. Црвена звезда 13-2
2. Цедевита Олимпија 11-5
3. Партизан 11-4
4. Будућност 10-5
5. Задар 8-8
6. Игокеа 9-6
7. Мега 8-7
8. Сплит 7-9
9. Студентски центар 7-8
10. Борац 7-8
11. Цибона 6-9
12. ФМП 5-10
13. Крка 3-12
14. Морнар 2-14

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.