Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 00:50

Друга победа Словеније на Европском првенству, Норвешка и Фарска Острва ремизирали

У мечевима другог кола Групе Д Европског првенства Словенија је славила над Пољском 32:25, док су Норвешка и Фарска Острва одиграли нерешено 26:26.
Словенија је дошла до друге победе у групној фази Европског првенства сигурном игром против аутсајдера >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Пољске.
Најефикаснији у победничком саставу били су Маргуц са шест, Кодрин и Бомбац са по пет, односно Хорзен и Влах са по четири гола. Код Пољске која је у првој рунди поражена од Норвешке, бољи од осталих, били су Пиетрашик са пет, односно Олејничек и Сицко са по четири гола.
Норвешка и Фарска Острва одиграли су изузетно изједначен и неизвестан меч. Фарани су успели да се у последња два минута врате са три гола заостатка и обезбеде бод.
У трећем колу Словенија и Норвешка играју за прво место, док је други пар Фарска Острва-Пољска.
Резултати данашњих мечева:
Група Д
Пољска - Словенија 25:32
Фарска Острва - Норвешка 26:26
Табела
Словенија 4
Норвешка 3
Фарска Острва 1
Пољска 0
Група Е
Босна и Херцеговина - Холандија 20:36
Грузија - Шведска 26:42
Табела
Шведска 4
Холандија 4
Грузија 0
Босна и Херцеговина 0
Група Ф
Чешка - Португал 27:30
Грчка - Данска 28:40
Табела
Данска 4
Португал 4
Чешка 0
Грчка 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.