Izvor: RTS, 12.Jan.2024, 09:11

Партизан у Београду против Макабија - евролигашко "мало финале" за црно-беле

Кошаркаши Партизана ће одиграти против Макабија у Београду меч 21. кола Евролиге. Дуел у Штарк арени почеће у 20.30, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.
Партизан је на последњих пет сусрета у Евролиги забележио четири пораза, док је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Макаби на истом броју мечева уписао три тријумфа и два неуспешна резултата.
Црно-бели ће после пораза од Црвене звезде и Фенербахчеа покушати да се врате на победничку стазу у елитном европском такмичењу.
Ривали су се састали у првом колу, испоставиће се у јединој утакмици коју је Макаби одиграо ове сезоне у Евролиги у Тел Авиву. Након тога, услед рата израелски тим је у престоници Србије заиграо као домаћин. 
Тренер Партизана Жељко Обрадовић навео је на конференцији за медије уочи дуела да једино Алекса Аврамовић није одрадио тренинг, али да се ускоро очекује његов повратак групном раду.
"Знамо да има још 14 кола до краја. Свака утакмица је за нас условно речено неко мало финале", рекао је стратег црно-белих.
Европски кошаркашки класик Дуел Партизана и Макабија представља европски кошаркашки класик. Почевши од 2006. године до сада, тимови су одиграли 18 дуела, а бољи је израелски тим са 10 тријумфа. 
Партизан је последњи пут савладао Макаби 18. новембра 2022. године у оквиру осмог кола Евролиге.
Џејмс Нанели, кошаркаш Партизана је у сезони 2021/2022 бранио боје тима из Тел Авива.
Један од најбољих појединаца у тиму Макабија је Вејд Болдвин, најкориснији играч 20. кола Евролиге. Бек израелског тима у досадашњем делу сезоне просечно бележи 14,8 поена и 4,9 асистенција.
Антологијски дуел ова два тима одигран је 23. марта 2010. године када је Партизан у првом четвртфиналном мечу у Евролиги надокнадио 21 поен заостатка, а потом био бољи од Макабија у Тел Авиву, каснији тријумфи су црно-беле одвели на фајнал-фор.
Распоред и резултати утакмица 21. кола Евролиге: 
Четвртак: 
Фенербахче - Бајерн Минхен 98:91
Панатинаикос - Монако 88:63
Олимпија Милано - Црвена звезда 62:76
Реал Мадрид - Валенсија 96:86
Петак: 
Ефес - Виртус Болоња 18.30
Барселона - Жалгирис 20.30
Басконија - Олимпијакос 20.30
Партизан - Макаби Тел Авив 20.30
Асвел - Алба Берлин 21.00

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.