Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 12:55

Терзић: Превише играча, Милојевић има списак за одласке

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је да ће клуб размотрити даљи ангажман неколико играча, сувишних услед неиграња у Европи.
Црвена звезда је почела припреме пред пролећну полусезону са новим-старим тренером Владаном Милојевићем.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Пред медије је изашао и генерални директор клуба Звездан Терзић, изјавивши да је циљ клуба "дупла круна".
"Ко није спреман за рад под притиском, тај није спреман за Црвену звезду. Кад доводимо играча, гледамо какав ује карактер и да ли може да живи под притиском. Било је фантастичних играча који тај притисак у Звезди нису моглу да изнесу. Зато играју најбољих 11 играча. Оних најкомплетнијих, који то могу да изнесу", рекао је Милојевић.
Причало се да ће се тражити леви бек на тржишту, али се од те идеје одустало.
"Не доводимо левог бека. Став Милојевића је да Милан Родић може да изнесе ово пролеће, јер немамо европских утакмица, а Виктор Радовић се изузетно наметнуо у Графичару и он ће бити други леви бек. Показао је да може да игра у сениорском фудбалу, а 2004. годиште" каже Терзић.
Нападач Младости из Лучана Урош Сремчевић је интересантан шампиону Србије, чак се помишља упаривање са Јованом Мијатовићем.
"Невероватно талентован центарфор, један од најбољих које ће Србија имати у наредних пар година. Јесте нам интерсантан. Видећемо шта ће се дешавати. Може да буде упарен са Мијатовићем и да играмо са два шпица", навео је Терзић.
Оно што је очигледно, јесте да је нужна "чистка".
"Имамо превише играча. Поготову јер не играмо Европу. Више него што нам је потребно и због тренинга, мира у свлачионици, буџета. Пар дана чешљамо списак. Милојевић има списак жеља што се тиче одлазака, али тржиште одређује код одлази" каже Терзић.
"Трансфери младих играча нужни за финансирање клуба" Појаснио је и да су трансфери младих играча попут Мијатовића и Недељковића нужни за вече приходе клуба.
"Звезда живи од трансфера играча, Милојевића и Недељковића ћемо последње продати, али тржиште диктира. Од ТВ права немамо ништа, немамо ниједну државну фирму за спонзора, уговор са Гаспромом истиче, приход од улазница не може да покрије расходе. Трансфери и Уефа су нам главни извор прихода, а увек нам је потребан новац. Понашамо се као да никад неће отићи, а спремамо се као да ће сутра да оду. Само млади играчи имају тржишну вредност, а ми хоћемо да приходујемо 15-20 милиона евра годишње. Имамо много разговора за много играча. Ослободићемо се оних који Милојевићу нису потребни. Не може да оде ниједан играч чији би одлазак угрозио освајање титуле, она нема цену. Рецимо, Мирко Иванић за ког имамо и највећу понуду. Без обзира на понуде, не може да иде. Милојевић је тражио да Ендиаје остане, али прелазни рок је жива ствар", каже Терзић.
Детаљније је говорио о уговору са Гаспромом.
"Десет година смо са нашом руском браћом, они пролазе кроз тешке тренутке, али увек су ту били за нас и сигуран сам да ћемо продужити уговор", поручио је Терзић.
Он је претходно у разговору са играчима у свлачионици рекао да су најплаћенији и да је титула под обавезно и још једном поновио да ће он да оде ако Звезда не буде шампион 
"Видите шта ћете и како ћете, не будемо ли шампиони. Најјачи смо, најквалитетнији, имамо најбоље услове, најплаћенији сте. Све осим титуле, не долази у обзир. Верујем у вас, само здравље да вас послужи, слушајте шефа као у прошлом мандату. Сви морате да се ставите само у функцију титуле", закључио је Терзић и потом новинарима рекао да очекује освајање титуле јер је Звезда јача од Партизана и подсетио на "кладионичарске квоте" уочи претходног дербија, који је, како је навео, прилично несрећно изгубљен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.