Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 12:46

Ерик Сполстра продужио уговор са Мајамијем на још осам година

Тренер Мајамија Ерик Сполстра продужио је уговор са америчким клубом на осам година, преноси АП. Сполстра је потписао осмогодишњи уговор у вредности од 120 милиона долара.
Ерик Сполстра је имао уговор са Мајамијем до краја ове сезоне. Он је тренер >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Хита од 2008. године, а у клубу је укупно 29 сезона.

Сполстра (53) је у Мајами стигао са 24 године. Има три шампионска прстена, од којих два као главни тренер - 2012. и 2013. године.
Сполстра је међу активним тренерима са другим најдужим стажом у НБА лиги, иза Грега Поповича, који је у 28. сезони са Сан Антонијом.
Тренер Мајамија има 725 победе у регуларном делу сезоне у НБА лиги и 19. је на вечној листи, а само тројица тренера (Попович, Џери Слоун из Јуте и Ред Ојербах из Бостона) су остварила више победа са једном франшизом него Сполстра са Мајамијем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.