Izvor: RTS, 09.Jan.2024, 19:04

Гордан Петрић представљен у Чукаричком: Остао сам дужан клубу

Нови тренер фудбалера Чукаричког Гордан Петрић обавио је прву прозивку на Бановом брду пред почетак припрема за наставак сезоне.
Фудбалери Чукаричког ће у наредних десет дана радити у Београду, а од 18. јануара до 1. фебруара боравиће на Kипру. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Вратио сам се после осам година у Чукарички. У првом мандату сам завршавао лиценцу и један од разлога што сам поново овде је то што мислим да са дужан остао клубу, и клуб мени. Не у финансијском смислу, него да покажем колико могу. Знам добро ситуацију у клубу, такође и играче, са неколико њих сам радио у првом мандату", истакао је Петрић.
Чукарички тренутно заузима четврто место на табели Суперлиге Србије, иза Партизана, Црвене звезде и ТСЦ-а.
"Гледао сам утакмице свих клубова који су играли у Европи. Било је мечева на којима Чукарички није имао среће. Мислим да смо ми као земља изгубили то што смо некад имали, да смо били технички поткованији. То лепо изгледа у нашем првенству, али кад изађете у Европу, осети се разлика. Ако нисте бар технички потковани, кад дође озбиљан ривал то се види после десет минута. За рад на таквим стварима увек мора да се нађе времена. У нашој лиги само три или четири екипе могу у датом тренутку да промене нешто и изненаде вас. Све ово остало је углавном исто", изјавио је Петрић.
Петрић је истакао да ће Чукарички стремити ка европским такмичењима.
"Услов се зна, то је Европа. Не мислим да само Чукарички гледа тако, него и сви остали клубови попут ТСЦ, Војводине, Новог Пазара и биће занимљиво до краја. Прилично је уједначена лига и сви клубови су ту негде близу", закључио је Петрић.
У Чукарички су се са позајмица вратили голман Лазар Kаличанин, Урош Миладиновић и Митар Ергелаш, док су нова лица у стручном штабу помоћник Блажо Булатовић и кондициони тренер Дејан Одавић.
На првој прозивци Петрићу су се јавили:
Голмани: Немања Белић, Ненад Филиповић, Филип Самуровић и Лазар Kаличанин;
Одбрамбени играчи: Миладин Стевановић, Виктор Роган, Огњен Врањеш, Бојан Kовачевић, Вукашин Јовановић, Лука Суботић, Војин Серафимовић и Немања Тошић;
Везни фудбалери и нападачи: Самбу Сисоко, Матео Анливи, Стефан Kовач, Марко Доцић, Игор Миладиновић, Ненад Станковић, Стефан Томовић, Лука Стојановић, Митар Ергелаш, Ђорђе Ивановић, Бојица Никчевић, Урош Миладиновић, Лука Аџић, Алекса Јанковић и Ибрахима Ндиаје и Михајло Цветковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.