Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 13:24

Ватерполисткиње Србије победиле Турску у првом колу Европског првенства

Женска ватерполо репрезентација Србије забележила је победу на почетку Европског првенства у Ајндховену, пошто је у првом колу победила Турску резултатом 13:6.
Турска је боље отворила меч, те је средином првог периода водила са 2:0. Међутим, Ана Милићевић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Христина Илић су поравнале до краја прве четвртине, а затим је Милићевићева до краја полувремена режирала и преокрет (4:3).

Иста играчица је потом повисила на 5:3, да би серију у трећој четвртини наставиле Ања Швец и Нада Мандић са по два поготка, за убедљивих 9:3 после три четвртине.
Илићева и Милићевићева су погађале за 11:3 и тада је питање победника било решено.
Најефикаснија у тиму Србије била је Ана Милићевић са пет голова, док су Швец, Мандићева и Илићева постигле по два, а Тијана Лукић и Ива Лујић по један погодак.
Србија је играла у саставу: Травар, Швец, Шарац, Милићевић, Лујић, Лукић, Радоњић, Мандић, Диаз Меса, Илић, Ратковић, Зелић и Дулић.
У првом мечу групе Ц Чешка је победила Румунију са 13:12. Србија ће меч другог кола играти у петак од 13.30 против Румуније.
Од 17.00 сати такмичење на Европском првенству у Хрватској почиње и мушка селекција Србије која ће у првом колу групе Ц играти против Израела.
Група Ц:
Румунија - Чешка 12:13
Србија - Турска 13:6
1. Србија 3
2. Чешка 3
3. Румунија 0
4. Турска 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.