Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 12:11

Рукометаши Србије победили Словачку на турниру у Шпанији

Мушка рукометна репрезентација Србије победила је селекцију Словачке са 31:24 (16:14), у мечу првог кола на турниру у шпанском Гранољерсу. Турнир у Шпанији је последња припрема селекције Србије пред наступ на Европском првенству које почиње 10. јануара. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Радивојевић са осам голова.

У селекцији Словачке најбољи је био Јакуб Прокоп, који је постигао пет голова.
За играча утакмице проглашен је српски рукометаш Лазар Кукић.
"После припрема у Србији и периода без утакмица, морамо бити задовољни овом партијом. Нарочито је првих 20 минута меча било изузетно добро и у нападу и у одбрани. Дозволили смо им после тога да се врате у меч, највише захваљујући нашим техничким грешкама. Ипак, нисмо клонули, нисмо одустали и остварили смо свој циљ. Уз то смо и сви добили минутажу, сви смо одиграли квалитетно и мирне главе се припремамо за наредног противника", рекао је Кукић, преноси званични сајт Рукометни савез Србије.
Селектор Србије Тони Ђерона био је задовољан резултатом, али не и игром у свим фазама меча.
"Ово нам је први меч откако смо се окупили и суочили смо се са неким проблемима. Испробавали смо различите опције, разигравали смо целу екипу како за предстојеће мечеве тако и за сам шампионат Европе. Задовољан сам како смо изгледали у одбрани, радили смо добар посао иако наравно има још простора за напредак. Искористићемо утакмице са Пољском и Шпанијом да све додатно уиграмо, као и да побољшамо игру у офанзиви", истакао је селектор Србије.

У другом мечу првог кола на турниру у Гранољерсу, селекција Шпаније је победила Пољску 31:25.
Србија ће данас од 17.45 часова у другом колу играти против Пољске.
"Орлови" ће последњи меч на турниру у Гранољерсу одиграти у суботу од 19 сати против Шпаније.
Рукометашима Србије ће мечеви на турниру у Шпанији послужити као последња припрема за ЕП, које ће бити одржано од 10. до 28. јануара у Немачкој.
Србија ће на ЕП играти у групи Ц са Исландом, Мађарском и Црном Гором.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.