Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 07:39

Невероватна Јокићева тројка за победу и "Сомбор дабл" против Голден стејта

Денвер нагетси су савладали Голден стејт вориорсе 130:127 тројком Николе Јокића у последњој секунди са велике даљине. "Џокер" је завршио меч са 34 поена, 10 асистенција и девет скокова.
Сусрет два претходна првака НБА лиге припао је гостима у Сан Франциску. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Денвер је имао благо вођство до краја треће деонице, кад Вориорси нижу четири тројке и долазе до двоцифреног плуса 100:90. На шест минута до краја су "Ратници" имали предност од чак 123:105 - и просули су је. Изузетан повратак Нагетса 13:0, где је нарочито блистао Арон Гордон са девет узастопних поена, како из игре, тако и са пенала.
Стигло се до неизвесне завршнице у којој је Никола Јокић пресудио ривалима. Прво кош за 127:127, па тројка за победу у последњој секунди из врло тешке позиције.
Јокић је завршио са тзв. "Сомбор даблом" са 34 поена, 10 асистенција и девет скокова. Арон Гордон је захваљујући одличној последњој деоници дошао до 30 поена, док је Џамал Мари стао на 25 поена. Не треба да се изостави ни допринос младог Пи Џеја Вотсона са 19 поена.
Стеф Кари је био најефикаснији код Вориорса са 30 поена. Пратио га је Клеј Томпсон са 24 поена.
Следеће на распореду за Денвер (25-11) је сусрет код куће са опасном екипом Орландо меџика у налету. Голден стејту (16-18) долазе слабашни Пистонси.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.