Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 19:40

Ватерполисти Италије убедљиви против Грузије, Црна Гора након пенала савладала Француску

Ватерполисти Итлалије убедљиво су тријумфовали над Грузијом 20:4 у првом колу групе Б Европског првенства. Црна Гора и Француска су у групи А одиграле реми 10:10, али је након пенала Црна Гора била боља 10:9.
Црна Гора и Италије су уписале прве бодове >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на Европском првенству у ватерполу.

Италија је била убедљива против Грузије, а назнака тријумфа виђена је у првој деоници игре у којој Грузија није успела да постигне ниједан гол, док су Италијани пет пута били прецизни. У наставку утакмице Италија је повећавала предност и на крају успела да победи.
Најефикаснији у селекцији Италије био је Андреа Фондели са пет голова. Најбољи у селекцији Грузије са два поготка био је Стефан Пјешивац.
Црна Гора и Француска су биле равноправне током већег дела дуела. Регуларни део завршен је ремијем - 10:10. Након великог броја пенала, Црна Гора је савладала Француску 10:9.
Иго Крузија није искористио петерац, а за Црну Гору сигуран је био Алекса Укропина који је донео тријумф.
Најефикаснији у селекцији Црне Горе у регуларном делу био је Душан Матковић са три гола. У репрезентацији Француске најбољи је био Томас Верно са четири поготка.
Група А: 
1. Црна Гора 2
2. Француска 1
3. Хрватска
4. Шпанија
Група Б:
1. Италија 3
2. Грчка
3. Мађарска
4. Грузија 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.