Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 19:02

Хермосо сведочила пред судом у Мадриду: Нисам била сагласла с Рубијалесовим пољубцем

Шпанска фудбалерка Џени Хермосо сведочила је пред судом у Мадриду у случају присилног пољубца председника Фудбалског савеза Шпаније Луиса Рубијалеса и истакла да није била сагласна са тим чином.
Џени Хермосо, светска првакиња сведочила је у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << случају сексуалног напада након тријумфа на Светском првенству када ју је председник Фудбалског савеза Шпаније Луис Рубијалес пољубио.

"Све је у рукама правде, то је све што могу рећи", навела је Хермосо новинарима по изласку из суднице.
Хермосо је сведочила пред судом око два и по сата, а према извештајима из шпанских медија фудбалерка је рекла да је пољубац био неочекиван као и да није била сагласна с тим чином.
Фудбалерка је нагласила да није желела да је Рубијалес пољуби и да је била "жртва напада".
Луис Рубијалес је након 20. августа, тј. по завршетку Светског првенства због притиска јавности био приморан да поднесе оставку на ову функцију.
Дисциплинска комисија Фифе октобра 2023. године суспендовала је Рубијалеса на три године обављања фудбалских активности на националном, али и на међународном нивоу.
Бивши шеф Фудбалског савеза Шпаније је у неколико наврата негирао оптужбе, али се и извинио и рекао да је то био узајаман гест.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.