Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 17:25

Ђоковић: Бићу спреман за наредни меч, надам се да се повреда неће погоршати

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да ће играти за Србију у четвртфиналу Јунајтед купа против Аустралије и додао да верује да се повреда зглоба неће погоршати.
Србија је изборила пласман у четвртфинале Јунајтед купа, пошто је савладала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Чешку 2:1. У првом мечу дана, Олга Даниловић је изгубила од Маркете Вондроушове 6:1, 3:6, 6:3, а онда је Ђоковић савладао Јиржија Лехечку 6:1, 6:7 (3:7), 6:1.

Ђоковић се жалио на бол у десној шаци пред почетак меча са Лехечком, па му је због тога указан третман, пре и током дуела.
Ђоковић је на крају победио Лехечку, али је због повреде пропустио меч мешовитих парова. Србију су у микс дублу представљали Олга Даниловић и Хамад Међедовић, победили су Чехе Мирјам Колодејову и Петра Ноуза 4:6, 7:6 (7:2), 10:8.
"Надам се да се ситуација нец́е погоршати. Осетио сам бол на загревању пре меча и тражио сам помоћ пре, током и после меча. Није ми први пут да се суочавам са нечим оваквим у својој спортској каријери. Овакве ствари се дешавају на овако високом нивоу професионалног тениса и професионалног спорта. Знао сам да се снађем и да добро завршим меч. Верујем да могу добро да се опоравим и да будем спреман за наредни дуел", рекао је Ђоковић.
Ђоковић је истакао да је задовољан како су играли Олга Даниловић и Хамад Међедовић у микс дублу и додао да српска репрезентација гради сјајан тимски дух.
"Био је прилично неизвестан меч у дублу. Било је напето и њима на терену, али и нама који смо седели и гледали. Сви су били веома нервозни, пошто смо знали да нам је био потребан сет против играча, који нису имали шта да изгубе. Поносан сам на Олгу и Хамада, пошто нису очекивали да ће заједно играти. Играли су против чешких тенисера, који су специјалисти за дубл. Донели су победу Србији, а то је оно што је важно", додао је Ђоковић.
Меч између Србије и Аустралије је на програму 3. јануара од 10.00 по средњоевропском времену. Ђоковић излази први на терен, а ривал ће му бити Алекс де Минор.
"Ситуација са зглобом је мало забрињавајуц́а, али узбуђен сам што могу да допринесем да моја земља напредује. Биће сјајна атмосфера на терену пошто играмо са домаћином, борићемо се до краја", закључио је Ђоковић.
За Србију у женском синглу наступиће Олга Даниловић, а Аустралију ће представљати Ајла Томљановић. У микс дублу за Србију би требало да играју Ђоковић и Даниловић, а за Аустралију Сторм Хантер и Метју Ебден.
У преостала три четвртфинала Јунајтед купа састаће се: Француска - Италија, Грчка - Канада и Пољска - Кина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.