Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 13:54

Вејн Руни више није менаџер Бирмингема

Фудбалски клуб Бирмингем саопштио да је уручио отказ досадашњем менаџеру Вејну Рунију због лоших резултата у овој сезони. Клуб се на овај корак одлучио после јучерашњег пораза од Лидса са 0:3 у 26. колу Чемпионшипа.
У саопштењу Бирмингема се наводи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је уговор раскинут и са првим тренером Карлосом Робинсономом.

"Управни одбор сматра да је ова промена у најбољем интересу клуба. Управни одбор и руководство клуба наставиће да подстичу трансформацију и да предузимају кораке како би од Бирмингема направили организацију, коју његови навијачи заслужују. Желимо да се захвалимо Рунију и Робинсону за труд који су уложили", наводи се у саопштењу клуба.
Бирмингем је навео да ће један од тренера Стив Спунер привремено да води први тим до именовања новог менаџера клуба.
Руни (38) је Бирмингем преузео почетком октобра прошле године, а овај клуб је водио на 15 утакмица. Он је раније био тренер Ди-Си Јунајтеда и Дербија.
Бирмингем се тренутно налази на 20. месту на табели Чемпионшипа са 28 бодова из 26 мечева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.