Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 13:26

Де Зерби: Тешко ми је да замислим да ће Митома играти на Купу Азије

Менаџер Брајтона Роберто де Зерби изјавио је данас да је изненађен да је фудбалер енглеског клуба Каору Митома позван у репрезентацију Јапана за предстојећи Куп Азије, преноси Јуроспорт.
Митома се повредио пре 10 дана на мечу у Премијер лиги против >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Кристал Паласа (1:1), а терен је напустио у штакама. Прве процене су биле да ће јапански фудбалер да најмање шест недеља одсуствује ван терена.

Селектор фудбалске репрезентације Јапана Хајме Моријасу уврстио је Митому на списак играча за предстојећи Куп Азије.
"Заиста сам изненађен пошто су ми клупски лекари рекли да му је потребно четири до шест недеља паузе због повреде. Мени је тешко да замислим да ће играти на Купу Азије. Али, ја подржавам Митому, све моје играче, и срећан сам и веома поносан ако могу да играју за њихове репрезентације", рекао је Де Зерби.
Митома (26) је ове сезоне одиграо 24 утакмица за Брајтон и постигао је три гола у свим такмичењима.
Куп Азије ће бити одигран од 12. јануара до 10. фебруара у Катару. Јапан ће прву утакмицу одиграти 14. јануара против Вијетнама.
Де Зерби има проблема са повредама играча, пошто тренутно не може да рачуна на Солија Марча, Џоела Велтамна, Тарика Лептија, Ансуа Фатија и Игора Жулија.
Брајтон је тренутно осми на табели са 30 бодова, а вечерас ће гостовати Вест Хему у 20. колу Премијер лиге.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.