Izvor: RTS, 01.Jan.2024, 10:58

Ђоковић проговорио кинески уз бурне реакције тима

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић на конференцији за новинаре после победе над репрезентацијом Кине похвалио је игру супарника и свим тамошњим љубитељима тениса честитао нову годину на њиховом језику, а реакције на то су се муњевито појавиле на друштвеним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мрежама.
После победе над селекцијом Кине у првом колу Групе Е Јунајтед купа са 2:1 Новак Ђоковић је исказао посебно поштовање према супарницима тако што је њима и њиховим навијачима честитао нову годину на кинеском језику.

Несвакидашњи и необичан гест све је изненадио, а посебно чланове наше репрезентације који нису могли веровати да је успео да савлада за нас врло специфичан изговор кинеског језика.
А онда су реакције Олге Даниловић и Виктора Троицког изазвале Новакову још бурнију реакцију и све је завршило на друштвеним мрежама као сјајна забава.
Новак Ђоковић је бројним својим гестовима показао колико поштује спортисте и њихове навијаче широм света, а један од стандардних гестова је да се публици или у разговору са новинарима обрати на разноврсним страним језицима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.