Izvor: RTS, 31.Dec.2023, 12:24

Ђоковић најбољи, Јокић трећи на листи најбољих спортиста у избору "Марке"

Српски тенисер Новак Ђоковић проглашен је за најбољег спортисту 2023. године у избору шпанског спортског дневника "Марка", док је кошаркаш Денвера Никола Јокић на трећем месту.
Најпознатији шпански лист Марка, и поред конкуренције најбољих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тенисера Шпаније Рафаела Надала и Карлоса Алказара, изабрао је Ђоковића за најбољег спортисту. У пратећем тексту су навели и да је српски тенисер најбољи у историји.

"Захвалан сам читаоцима што су ме изабрали", рекао је Ноле поводом избора Марке, док је на насловној страни уз његову фотографију написано: "Краљ 2023. године".
Поводом награде, Марка је објавила и посебан текст посвећен Ђоковићевој досадашњој каријери и протеклој години.
"Била је 2011. кад је Новак Ђоковић са 24 године био на ивици да комплетира гренд слем и да први пут обједини све титуле највећих турнира. Освојио је Аустралијан опен, Вимблдон и Ју-Ес опен и није успео само зато што је ту био Рафаел Надал да га спречи да тријумфује на Ролан Гаросу. Током 2023, 12 година касније, Ђоковић је још једном написао своје име на три од четири гренд слем пехара, што је успевао и 2011, 2015. и 2021. године", пише Марка.
Лист наводи да је Ђоковић "зауставио сат" својим пажљивим режимом тренинга и исхране.
"Док побеђујем, играћу", упозорава Ноле, који има додатну мотивацију да настави да доминира пред новом генерацијом младих људи који би могли да му буду деца.
Новак је ушао у годину са једним трофејом мање од Рафаела Надала, а сад има два више од момка са Балеара и четири више од пензионисаног Роџера Федерера.
Рафа се враћа на АТП тур у Мелбурну, тамо где Ђоковић жели да освоји свој 11. трофеј. И заслужио је право да буде назван најбољим у историји, наводи лист.
Између најбољег тенисера и Николе Јокића, на другом месту је шампион Формуле 1 Макс Ферстапен, који је доминантно освојио титулу, победивши у чак 19 од 22 трке "најбржег циркуса".
Јокић је на трећем месту као спортиста који је био најзаслужнији за освајање прве титуле Денвера у НБА лиги, а био је и МВП финалне серије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.