Izvor: RTS, 29.Dec.2023, 07:46

Денвер немилосрдан против Мемфиса, Јокић до трипл-дабла без промашаја

Кошаркаши Денвер нагетса убедљиво су у својој "Бол арени" победили екипу Мемфиса резултатом 142:105, уз трипл-дабл учинак српског кошаркаша Николе Јокића, који је меч завршио без промашаја.
Денвер је против Мемфиса забележио пету узастопну победу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у НБА лиги, а прву откако је објављено да ће неко време бити без Арона Гордону у тиму јер га је изуједао пас.

И Мемфис је лишен помоћи болесног Џа Моранта, од чијег је повратка на паркет након 25 утакмица суспензије нанизао четири победе. Синоћ није био ни достојан противник Денверу и непогрешивом Николи Јокићу.
Гризлиси су парирали само у првој четвртини, током које су се екипе смењивале у вођству. Имали су гости и раних плус осам, али је Денвер крајем првог и почетком другог периода направио серију 16-0 и већ тада стекао 15 поена предности. Мемфис је средином другог квартала пришао на 45:41, пре него што су Нагетси затворили прво полувреме серијом 18:2. Наставак је био само одрађивање посла јер је предност Денвера нарасла и до 38 поена.
Никола Јокић је завршио утакмицу са трипл-дабл учинком, и то - без једног јединог промашаја.
Сомборац је постигао 26 поена, поделио 10 асистенција и ухватио 14 лопти, а из игре је шутирао 11/11 (1/1 за три и 10/10 за два поена), уз три поготка из исто толико покушаја са линије слободних бацања.
Српски кошаркаш је тако постао тек други играч у историји НБА лиге, након легендарног Вилта Чембрлена, који је на више од једне утакмице остварио перфектан трипл-дабл, а да је упутио бар10 шутева ка противничком кошу.
Све то само неколио дана након што је у божићном дуелу са Голден Стејтом из игре шутирао скромних 4/12 (0/2 за три поена).
Јокић је против Мемфиса уписао 116. трипл-дабл у регуларној сезони, по чему је четврти на вечној листи НБА лиге. Недостају му још 22 утакмице са три двоцифрена броја у статистици да би надмашио трећепласираног Меџика Џонсона. Расел Вестбрук је на врху листе са 198, док Оскар Робертсон има 181 трипл-дабл учинак у каријери.
Распуцани Нагетси су синоћ у својим редовима имали шесторицу играча са двоцифреним учинком. Џамалу Марију је недостајала једна асистенција за дабл-дабл учинак - постигао је 23 поена и поделио девет асистенција. Истакао се и Пејтон Вотсон који је постигао 20 поена.
За Мемфис је Десмонд Бејн постигао 23, а Маркус Смарт 17 поена.
Денвер наставља потеру за Минесотом, која је још увек на челу табеле Западне конференције са 23 победе, колико имају и Нагетси, али уз три пораза више.
НБА лига, резултати: Бостон - Детроит 128:122
Чикаго - Индијана 104:120
Минесота - Далас 118:110
Њу Орлеанс - Јута 112:105
Денвер - Мемфис 142:105
Голден Стејт - Мајами 102:114
Портланд - Сан Антонио 105:118
Лејкерс - Шарлот 133:112

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.