Izvor: RTS, 23.Dec.2023, 08:09

Добро прво полувреме Богдановића у поразу Атланте од Мајамија

Кошаркаши Мајами хита савладали су на Флориди Атланту хокс 122:113 у утакмици регуларног дела НБА сезоне. Капитен репрезентације Србије одиграо је одлично прво полувреме.
Mајами је водио током највећег дела утакмице и на крају заслужено стигао до >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << четврте победе против Атланте у последих пет утакмица.
Хит је у првој четвртини имао највећу предност на утакмици која је износила 12 поена. Како се ближило полувреме, Атланта је подизала квалитет игре да би до полувремена пришла на свега два поена заостатка - 62:60.
Хокси су у истом ритму отворили и трећи период. Екипа Квина Снајдера успела је да у прва три минута створи предност од 11 поена.
После стечене предности, ушли су у празан ход од неколико неискоришћених напада, што је домаћа екипа искористила да поенима Бема Адебаја и ветерана Кевина Лава анулира заостатак, а потом дође и до вођства које је одржавала до самог краја.
Богдан Богдановић одиграо је два потпуно различита полувремена. Прво је завршио са 20 поена уз добрих седам од 11 из игре, док је на последњем звуку сирене имао 23 поена и шут из игре осам од 24.
За екипу Мајамија није играо Никола Јовић који је још увек у филијали ове екипе у Развојној лиги.
И тиму Хита, Тајлер Хиро убацио је 30 поена, Робинсон је додао 27, Џакез 19, а Адебајо 18.
У Атланти се истакао Тре Јанг са 30 поена уз 13 асистенција, док је Дежонте Мари допринео са 24.
Резултати НБА лиге:
Филаделфија - Торонто 121:111
Бруклин - Денвер 117:122
Хјустон - Далас 122:96
Мајами - Атланта 122:113
Голден Стејт - Вашингтон 129:118
Сакраменто - Финикс 120:105

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.