Izvor: RTS, 22.Dec.2023, 14:14

Ранко Жеравица и Дуда Ивковић кандидати за кошаркашку Кућу славних

Кошаркашки стручњаци Ранко Жеравица и Душан Дуда Ивковић кандидати су за улазак у Кућу славних у Спрингфилду.
Трофејни југословенски и српски кошаркашки тренери Жеравица и Ивковић имаће прилику да постану део Куће славних у класи 2024. године. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Финалисти ће бити проглашени у петак, 16. фебруара, у Индијанаполису, током НБА ол-стар викенда, док ће чланови бити представљени током фајнал-фора Националне асоцијација студентског спорта у Финиксу, 6. априла.
Ивковић је током тренерске каријере са националним тимом Југославије три пута освојио Европско првенство 1989, 1991. и 1995. године, а поред тога са Србијом је освојио и сребрну меддаљу 2009. године. На Мундобаскету освојио је злато 1990. године, док је на Олимпијским играма дошао до сребра 1988. године.
У клупској каријери тренирао је Партизан, Раднички са Црвеног крста, ЦСКА из Москве, Ефес и друге бројне тимове, са Олимпијакосом је два пута освојио Евролигу 1997. и 2012. године.
Међу кандидатима налази се и Ранко Жеравица, такође трофејни тренер чије је име уписано златним словима у историји југословенске и српске кошарке.
Жеравица је освојио златне медаље на Светском првенству и Олимпијским играма 1970. и 1980. године.
Уз српске стручњаке ту су још и Давид Блат, Еторе Месина, Хуан Карлос Наваро и Хорхе Гарбахоса, Андрес Ноћиони, Панајотис Јанакис.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.