Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 17:37

ПСЖ против Суперлиге: Подржавамо вредности отвореног такмичења и укључености

Фудбалски клуб Пари Сен Жермен саопштио је да не жели да игра европску Суперлигу и истакао да клуб из Париза подржава начела европског спортског модела.
Европски суд правде пресудио је раније данас да су незаконити прописи Европске фудбалске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << уније (Уефа) и Међународне фудбалске федерације (Фифа), који забрањују клубовима да се прикључе Суперлиги.

Ипак, Пари Сен Жермен одбацује било какве планове за улазак у Суперлигу.
"У потпуности одбацујемо било какве планове за тзв. Суперлигу, што је био случај од првог дана. Тако ће и да остане. Као поносна европска институција, ПСЖ подржава начела европског спортског модела, вредности отвореног такмичења и укључености", наведено је у саопштењу шампиона Француске.
Европска Суперлига је пројекат који је 12 клубова покренуло у априлу 2021, али су због критика јавности то такмичење, пре него што је и почело, напустили Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Интер, Милан, Атлетико Мадрид и Јувентус.
Пројекат Суперлиге тренутно подржавају само Реал Мадрид и Барселона.
Бројни европски клубови огласили су се током дана и одбацили могућност да ће наступити у Суперлиги, а међу њима су Борусија Дортмунд, Манчестер јунајтед, Севиља, Бајерн, Монако, Атлетико Мадрид, Реал Сосиједад...
Огласио се и председник Европске фудбалске уније (Уефа) Александер Чеферин.
"Могу да праве шта им је воља. Надам се да ће имати дивно такмичење са само два клуба. Смејем се. Овај систем који су представили данас је чак и ближи оном који је презентован 2021. године и који је одбачен од стране свих у фудбалу", истакао је Чеферин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.