Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 15:34

Манчестер јунајтед, Бајерн и Атлетико не желе да играју Суперлигу

Фудбалски клуб Манчестер јунајтед саопштио је да не жели да игра Суперлигу, јер планира да учествује само у такмичењима под ингеренцијом Европске фудбалске уније (Уефа), преносе британски медији.
Европски суд правде пресудио је раније данас >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да су незаконити прописи Уефа и Међународне фудбалске федерације (Фифа), који забрањују да се клубови прикључе Суперлиги.

"Наша позиција се није променила. Остајемо предани наступима у УЕФА-иним такмичењима, осталим организацијама и удружењима пре него што коментаришемо нешто више", саопштили су из Манчестер јунајтеда.
Европска Суперлига је пројекат који је 12 клубова покренуло у априлу 2021, али су због критика јавности то такмичење напустили Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Интер, Милан и Атлетико Мадрид и Јувентус. Суперлигу подржавају Реал Мадрид и Барселона.
"Јасно је да је Бајерн затворио врата Суперлиги. Такво такмичење би представљало напад на важност домаћих такмичења и цео европски фудбал", изјавио је извршни директо Бајерна Јан-Кристијан Дресен, преноси Билд.
Шпански клубови Валенсија, Гранада, Мајорка, Осасуна, Леванте, Бетис, Рајо Ваљекано и Спортинг се противе игрању у Суперлиги.
"Европска фудбалска породица не жели да буде део Суперлиге. Немачка, Енглеска, Италија, Француска и Шпанија (осим Реала и Барселоне) не желе Суперлигу. Ми се залажемо за заштиту европске фудбалске породице, очувања домаћих првенстава и одржавања квалификација за европска такмичења на темељу остварених резултата", саопштио је мадридски Атлетико.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.