Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 15:11

ФС Немачке: Тек морамо да добијемо одговор да ли је европска Суперлига легална

Фудбалски савез Немачке (ДФБ) саопштио је да ће по добијању писане пресуде коментарисати одлуку Европског суда правде који је пресудио да су незаконити прописи по којима се забрањује клубовима да оснују и учествују у Суперлиги.
Европски суд правде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је пресудио да су незаконити прописи Европске фудбалске уније (Уефа) и Међународне фудбалске федерације (Фифа) који забрањују клубовима да се прикључе европској Суперлиги.

"Подржавамо европски модел такмичења и одбацујемо сва такмичења која су организована ван постојећих лига и савеза. Легалност Суперлиге питање је на које тек морамо да добијемо одговор. Када будемо добили коначну пресуду, случај ћемо детаљније да коментаришемо", саопштено је из ДФБ.
Европска Суперлига је пројекат који је 12 клубова покренуло у априлу 2021, али су због критика јавности то такмичење напустили Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Интер, Милан и Атлетико Мадрид, од ове године и Јувентус. Суперлигу подржавају Реал Мадрид и Барселона.
Извршни директор Фер гејма, која је група енглеских клубова која позива на боље управљање фудбалом Нил Купер изјавио је да је данашња пресуда Европског суда правде поражавајућа вест за будућност фудбала.
"Европска Суперлига није у ширем интересу фудбала и поткопава темеље саме пирамиде. Позивамо све клубове и политичаре да ову пресуду одмах осуде", навео је Купер.
Европски суд правде пресудио је да су правила Уефа била у супротности са европским правом о конкуренцији јер нису била регулисана "никаквим критеријумима који би обезбедили њихову транспарентност, објективност и недискриминацију".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.