Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 15:06

Перез: Пресуда Европског суда правде је победа фудбала, навијача и слободе

Председник мадридског Реала Флорентино Перез изјавио да је пресуда Европског суда правде победа фудбала, навијача и слободе и истакао да од данас европски фудбал више неће да буде монополизован, преносе шпански медији.
Европски суд правде је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << раније данас пресудио да су незаконити прописи Европске фудбалске уније (Уефа) и Међународне фудбалске федерације (Фифа), који забрањују клубовима да се прикључе Суперлиги.

"Са огромним задовољством поздрављамо пресуду Европског суда правде. Наредних дана ћемо пажљиво да проучимо пресуду, која је од великог историјског значаја. Европски фудбал никада неће да буде монополизован, а од данас клубови ће да буду господари своје судбине", рекао је Перез.
Европска Суперлига је пројекат који је 12 клубова покренуло у априлу 2021, али је због критика јавности то такмичење одмах напустило девет клубова Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Интер, Милан и Атлетико, а од ове године и Јувентус. Суперлигу подржавају мадридски Реал и Барселона.
"Клубови у потпуности признају наше право да предлажемо и промовишемо европска такмичења, која модернизују наш спорт и привлаче навијаче из целог света. Данас је тријумфовала слободна Европа. Данас су победили и фудбал и његови навијачи. Можемо да кажемо да су победили закон, разум и слободан. Реал ће да настави да ради за добробит фудбала. Пре 70 година смо направили велики корак за фудбал стварањем Купа шампиона, који је постао Лига шампиона", додао је први човек Реала.
Он је истакао да ће се притисци на Суперлигу појачати.
"Пред нама је велика прилика да побољшамо европски клупски фудбал. Садашњост и будућност европског фудбала од данас су коначно у рукама клубова, играча и њихових навијача. Наша судбина припада нама и пред нама је велика одговорности. Од данас се фудбал рачуна пре и после ове одлуке. Ово је велики дан за историју фудбала и за историју спорта", закључио је Перез.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.