Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 14:23

Терзић: Чим Звезда не освоји титулу, дајем оставку, Милојевић једини кандидат за тренера

Генерални директор Црвене зезде Звездан Терзић је на ванредној конференцији за новинаре изјавио да ће Владан Милојевић наследити Барака Бахара на клупи црвено-белих.
Терзић је сазвао конференцију за медије у којој је говорио о смени Барака Бахара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и резултатима на полусезони.
"Нисмо задовољни, извивањам се 'делијама' јер смо и ми очекивали више. Кад нема резултата први страда тренер. То је епилог, такав је посао. Растали смо се као пријатељи са Бахаром, а он је свестан великих и можда нереалних очекивања клуба. Прекидам спекулације да ћемо морати да плаћамо пенале. Имаће право да прима плату док не нађе нови посао. Ускоро ће наћи нови клуб и тад ће престати обавеза плаћања Звезде према њему", кренуо је Терзић.
Звезда је завршила јесењи део сезоне без даљег учешћа у Европи и као другопласирана у Суперлиги Србије.
"Неке ствари се нису поклопиле, после еуфорије смо ушли у кризу из које се нисмо извукли. И сам је свестан да са овим квалитетом није смео да дозволи друго место на крају јесење полусезоне. Бараку се све свело да две утакмице. Она у Берну и у Хумској. У обе смо заслужили победу, али нисмо победили. Бољу игру нисмо материјализовали. Планирали смо четири бода против Јанг бојса, а да смо јуче победили као апсолутни фаворити као никад до сада, завршили бисмо са пет бодова више и као јесењи шампиони. Због те две утакмице можемо рећи да је ова јесен неуспешна. Барак Бахар као поштен човек је рекао да треба да се разиђемо", наставио је Терзић.
"У Звезди ће ти све дати сем времена, рекао сам му. Звезда је градила имиџ као клуб који не мења тренере на два-три месеца, већ стане иза тренера. Постоје неке црвене линије које не могу да се пређу", рекао је Звездан.
Терзић је прихватио одговорност за неуспехе.
"Увек сам ја најодговорнији и ја крив. Исто што се тиче свих сарадника, па и одабира Бахара. Резултатски и финансијски преузимам кривицу. Први пут кад Звезда не буде шампион, подносим оставку. Ја сам врх пирамиде. Такође све успехе приписујем себи", истакао је Терзић.
Током конференције за новинаре потврдио је да је Владан Милојевић једини кандидат и да ће у петак бити представљен као нови тренер. 
"Растеретићемо играчки кадар. Имамо велики број квалитетних играча и у јануару ћемо то растеретити. Бахар није могао тиме да руководи", рекао је Терзић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.