Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 14:07

Представљен логотип за Светско првенство у кросу у Београду наредне године

У Београду је представљен логотип Светског првенства у кросу, које ће бити одржано 30. марта наредне године у главном граду Србије.
Логотип СП у кросу, Београд 24 је инспирисан зеленилом Парка пријатељства на Новом Београду. Он представља један од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << највећих паркова града и простире се на великој зеленој површини од 14 хектара, дуж обала река Дунава и Саве.
"У раму карактеристичног облика за такмичења Светске атлетике који показује слова W и А (World Athletics) представљен је Парк пријатељства, Ушће Саве у Дунав, шаре спрског ћилима по којима је наша земља препознатљива, као и тркачи у облику слова БГД (Београд). Комбинација ових елемената националних обележја и српске историје верно осликава домаћи и национални карактер које ће ово престижно такмичење имати у 2024. години", наводи се у саопштењу Српског атлетског савеза.
До почетка СП у кросу остало је још 100 дана.
"Овог дана окупили смо се како би обележили 100 дана до СП у кросу и представили лого такмичења. СП у кросу није само спортско такмичење, већ и прилика да покажемо свету лепоту нашег града, богату културу, и спремност да будемо сјајни домаћини. Наш логотип, који смо с поносом представили, одражава дух Београда и Србије. Парк пријатељства, Ушће Саве у Дунав, шаре српског ћилима и тркаче у облику слова БГД - сви ови елементи заједно симболизују спој традиције, љубави према спорту и интернационалног пријатељства. Београд, као град на ушћу две реке, представља мост између прошлости и будућности, између различитих култура и народа", рекао је председник Локалног организационог комитета и директор Српског атлетског савеза, Слободан Бранковић и додао да ће његов тим имати доста посла до почетка СП у кросу.
У саопштењу се наводи да је стаза дугачка два километара, а биће одржано пет трка и то: Микс штафета 4x2 км, Јуниорке шест км, јуниори осам км, сениорке 10 км, сениори 10 км.
Из САС наводи да се на СП очекује више од 1.100 такмичара и официјелних лица из 100 земаља света.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.