UNHCR otkriva: Šest razloga zbog kojih izbeglice masovno idu u Evropu (FOTO)

Izvor: Kurir, 27.Sep.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR otkriva: Šest razloga zbog kojih izbeglice masovno idu u Evropu (FOTO)

Svaki deseti sirijski državljanin koji je izbegao iz strahota rata naselio se najpre u zemljama koje okružuju razrušenu Asadovu republiku, a onda je krenuo ka zemljama EU. Evo zašto.

Da li ste znali da više od četiri miliona sirijskih izbeglica od 2011, kada je otpočeo rat u zemlji kojom vlada Bašar al A živi u Libanu, Turskoj, Jordanu i Iraku u očajnim životnim uslovima?

Zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se skoro 429.000 Sirijaca se prijavilo za život u Evropi, navodi Newsweek.

Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) analizirala je situaciju na Bliskom istoku i definisala šest osnovnih razloga za izbegličku krizu u kojoj su milioni ljudi krenuli za boljim životom, a mnogi od njih - prema Evropi.

1. Gubitak nade

Za mnoge sirijske izbeglice, svaki tračak nade da će se situacija u njihovoj zemlji da se promeni na bolje, ili da je bilo kakvo rešenje na vidiku, jednostavno su nestali. Osećaj nesigurne budućnosti uzrokovoani su lošim uslovima, osećanjem očaja i bezizlaznosti.

Autor: Foto: AP,Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

UNHCR otkriva zbog čega izbeglice masovno idu u Evropu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2015

Svaki deseti sirijski državljanin koji je izbegao iz strahota rata naselio se najpre u zemljama koje okružuju razrušenu Asadovu republiku, a onda je krenuo ka zemljama EU...Da li ste znali da više od četiri miliona sirijskih izbeglica od 2011, kada je otpočeo rat u zemlji kojom vlada Bašar al...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.