U napadu na školu u Siriji UBIJENO 22 DECE!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Okt.2016, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na školu u Siriji UBIJENO 22 DECE!

U vazdušnim udarima koji su pogodii školu u sirijskoj provinciji Idlib, pod kontolom pobunjenika, poginulo je 22 dece i šestoro nastavnika, saopštio je u sredu UNICEF.

- To je tragedija. Sramotno je. Ako je to namerno urađeno u pitanju je ratni zločin - kazao je direktor UNICEF-a Entoni Lejk, prenosi AFP.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Londonu, tvrdi da su ruski ili sirijski avioni izveli šest napada u selu Has, uključujući i napad na školu i da je u tim napadima poginulo 35 civila, među njima 11 dece.

Direktor Unicefa ističe da je škola napadana više puta i da je to možda i najsmrtonosniji takav napad od početka rata pre pet godina, prenosi AFP.

Upitan za komentar ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin je rekao:

- To je strašno, strašno. Nadam se da mi nismo bili u to uključeni - prenosi AFP.

Francuska agencija podseća da organizacije za ljudska prava optužuju snage sirijske vlade i Rusije da izvode neselektivne napade na civile.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Unicef: Napad na školu u Siriji ratni zločin

Izvor: RTS, 27.Okt.2016

. Fond UN za decu Unicef saopštio je da je bombardovanju škole u sirijskoj pokrajini Idlib, u kojem je poginulo 22 dece i šestoro odraslih, možda najsmrtonosniji napad od početka rata u Siriji pre skoro šest godina.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.