Kina nastavlja vojne vežbe u okolini regiona Tajvan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 08:36

Kina nastavlja vojne vežbe u okolini regiona Tajvan

Istočna komanda kineske Narodnooslobodilačke armije nastavila je danas vojne vežbe u okolini kineskog regiona Tajvan, prenosi Sinhua.
Vežbe su počele juče, a najavljeno je da će biti sprovedene u Tajvanskom moreuzu, zatim na severu, istoku i jugu od ostrva Tajvan, kao i u oblastima kod ostrva Kinmen, Macu, Vuću i Dongjin.
Portparol vojske Li Si izjavio je u četvrtak da vežbe uključuju trupe, mornaricu i vazdušne snage, da se zovu "Zajednički mač - 2024A" i da će trajati dva dana.
Li je dodao da vežbe služe kao "jaka kazna za separatističke radnje" Tajvana, ali i kao "čvrsto upozorenje protiv mešanja i provokacija od strane spoljnih sila"....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.