Sebastijan Kurc putuje u posetu Kosovu i Makedoniji

Izvor: Blic, 19.Jan.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sebastijan Kurc putuje u posetu Kosovu i Makedoniji

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc otputovaće danas u posetu Kosovu i Makedoniji.

Kako je najavljeno u Beču, Kurc će se večeras u Prištini sastati sa verskim vođama i ministrom unutrašnjih poslova Skenderom Hisenijem, kao i kosovskom predsednicom Atifetom Jahjaga, sa kojima će razgovarati o "džihadizmu i radikalizaciji na zapadnom Balkanu".

Austrija već duže važi za centar radikalnih islamista koji preko zapadnog Balkana nameravaju da putuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Siriju ili Irak, te postoji, što je pokazalo i hapšenje Mirsada Omerovića, propovedača rodom iz Tutina, koji je regrutovao ljude za Islamsku državu u Austriji, i razmena radikalnih propovedača.

Kurc će, takodje, sa Jahjagom otvoriti izložbu o djaku Oto Vagnera Leopoldu Forstneru u prištinskoj katedrali. U utorak će se Kurc sastati sa kosovskim ministrom inostranih poslova Hašimom Tačijem, kao i premijerom Isom Mustafom.

Austrijski šef diplomatije će obići i austrijske vojnike u Kforu u Peći, a posle podne će posetiti i manastir Visoki Dečani, kao i jedan poljoprivredni projekat Austrije.

Zatim će otputovati u Makedoniju, gde će se prvo sastati sa liderom Demokratske integrativne unije, stranke Albanaca, Ali Ahmetiom.

Kurc će u sredu imati sastanke sa šefom makedonske diplomatije Nikolom Poposkim i premijerom Nikolom Gruevskim, ali i sa Radmilom Ssekerinski iz opozicione Sodijaldemokratske partije.

Ministarstvo inostranih poslova Austrije, povodom posete Kosovu i Makedoniji, poručuje da zvanični Beč očekuje i u ovoj godini dalji napredak i reforme i da reformski motor na zapadnom Balkanu ne sme zastati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Austrijski šef diplomatije obići će i srpsku svetinju, manastir Visoki Dečani!

Izvor: Kurir, 19.Jan.2015

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurci sastataće se sa verskim vođama i državnim vrhom KiM sa kojima će razgovarati o "džihadizmu i radikalizaciji na zapadnom Balkanu"..BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc otputovaće danas u posetu Kosovu i Makedoniji...Kako...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.