RUS još nije iskoristila sve kapacitete u Siriji

Izvor: B92, 03.Jan.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"RUS još nije iskoristila sve kapacitete u Siriji"

Moskva -- Prekretnica u borbi protiv terorizma u Siriji usled zajedničke operacije sirijskih vladinih snaga i ruske avijacije može da se dogodi tokom ove godine.

To je rekao ruski zvaničnik Franc Klicevič.

“Sada niko ne može da kaže precizno koliko čhe trajati ova kampanja u Siriji. Ali Rusija još nije angažovala sve svoje kapacitete. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prema mom mišljenju, postoji realna mogućnost da do kraja 2016. godine dođe do prekretnice u borbi protiv terorizma“, rekao je Klincevič, prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost .

On smatra da je očigledno potcenjivanje onoga što Rusija radi u Siriji.

“Reč je ne samo o zapadnim nego i o ruskim stručnjacima. Možda je sve to posledica nedostatka informacija. Iz jasnih razloga, Ministarstvo odbrane Rusije ne priča i ne pokazuje sve“, dodao je on, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, očigledno je da teroristička organizacija Islamska državai dalje opstaje u Siriji, pre svega zahvaljujući Turskoj, preko čije granice prelaze teroristi.

“Ali i taj priliv, koji je ranije izgledao kao nezaustavljiv, počinje polako da se proređuje. Očigledno, čak i usijane glave shvataju da se odatle praktično niko ne vraća živ“, navodi političar.

“Više je nego očigledno da u Siriji možemo da računamo samo sami na sebe i na sirijsku armiju koja je za tri meseca prešla put koji se meri godinama, stičući realnu borbenu sposobnost. Deca shvataju da je reč o ratu za uništenje i da bi se preživelo mora se pobediti“, naglasio je Klincevič.

Što se tiče SAD i njihovih saveznika u NATO-u, oni će glumiti da se bore protiv ID, zaključuje Klincevič.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija: Džihadisti opstaju zahvaljujući Turskoj

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2016

Teroristička organizacija Islamska država i dalje opstaje u Siriji, pre svega zahvaljujući Turskoj, preko čije granice prelaze teroristi, izjavio je prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič i dodao da će SAD i njihovi saveznici u NATO glumiti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.