Peskov: Trajanje ruske vojne operacije u Siriji zavisi od ishoda borbe protiv terorista

Izvor: Blic, 30.Okt.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Trajanje ruske vojne operacije u Siriji zavisi od ishoda borbe protiv terorista

Trajanje ruske vojne operacije u Siriji zavisi od situacije u borbi protiv terorizma i ekstremizma u toj zemlji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ruska operacija u Siriji ima za cilj podršku sirijskim oružanim snagama tokom ofanzive, dok se bore protiv terorističkih i ekstremističkih organizacija", izjavio je Peskov.

On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na stav Moskve da je "teško postići bilo kakvo političko rešenje pre nego što se terorističkim i ekstremističkim snagama zada težak udarac".

"Samo sirijski narod može da odluči o političkoj budućnosti predsednika Bašara el Asada", rekao je Peskov, dodajući, međutim, da današnji razgovori u Beču neće biti fokusirani na Asadovu sudbinu, nego na sirijsko rešenje.

Traženje političkog rešenja za sirijski sukob, kako je rekao, nema alternativu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.