Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Okt.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Trajanje operacije u Siriji zavisi od borbe protiv terorista

Trajanje ruske vojne operacije u Siriji zavisi od situacije u borbi protiv terorizma i ekstremizma u toj zemlji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ruska operacija u Siriji ima za cilj podršku sirijskim oružanim snagama tokom ofanzive, dok se bore protiv terorističkih i ekstremističkih organizacija", izjavio je Peskov novinarima.

Peskov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je podsetio na stav Moskve da je "teško postići bilo kakvo političko rešenje pre nego što se terorističkim i ekstremističkim snagama zada težak udarac".

"Samo sirijski narod može da odluči o političkoj budućnosti predsednika Bašara el Asada", rekao je Peskov i dodao da današnji razgovori u Beču neće biti fokusirani na "Asadovu sudbinu, nego na sirijsko rešenje".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUS: Akcije u Siriji zavise od udarca teroristima

Izvor: B92, 30.Okt.2015

Trajanje ruske vojne operacije u Siriji zavisi od situacije u borbi protiv terorizma i ekstremizma u toj zemlji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov..."Ruska operacija u Siriji ima za cilj podršku sirijskim oružanim snagama tokom ofanzive, dok se bore protiv terorističkih i ekstremističkih...

Nastavak na B92...

Koliko će trajati ruska vojna operacija u Siriji?

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2015

MOSKVA - Dužina operacije Vojno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji zavisiće „ od situacije u borbi protiv terorizma i ekstremizma“, rekao je pres-sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov...Kako je objasnio, ruska operacija u Siriji predviđena je za period tokom ofanzivnih akcija sirijske vojske,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.