Peskov: Povlačenje ruske vojske razmatrano samo sa Sirijom

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2016, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Povlačenje ruske vojske razmatrano samo sa Sirijom

Pitanje početka povlačenja ruske vojne grupacije iz Sirije nije razmatrano s liderima drugih zemalja, izuzev predsednika Sirije Bašara Asada, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Redosled povlačenja ruske avijacije iz Sirije rešavaće Ministarstvo odbrane Rusije, izjavio je Peskov. 

„Napravljeni su veoma važni i delotvorni koraci na putu borbe protiv DAEŠ-a i drugih terorističkih organizacija koje deluju na teritoriji Sirije. Mnogo detalja o operaciji ruske avijacije u Siriji, međutim, u izveštaju ministra odbrane Sergeja Šojgua nije izloženo“, rekao je Peskov. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin u ragovoru sa sirijskim liderom Bašarom Asadom nije razmatrao njegovu sudbinu, izjavio je Peskov.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Serebrenjikov: Savet Federacije neće donositi specijalnu odluku za povlačenje vojske iz Sirije.

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2016

Zamenik Ozerova, senator Jevgenij Serebrenjikov rekao je da Savet Federacije neće morati da donosi specijalnu odluku za povlačenje ruske grupacije iz Sirije.. . „Prema Ustavu, Savet Federacije daje saglasnost za korišćenje ruskih oružanih snaga u inostranstvu. Za prekid tog korišćenja nije...

Nastavak na Vostok.rs...

Putin obavestio Obamu o povlačenju dela ruske vojne grupacije iz Sirije

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2016

Predsednik Putin je u telefonskom razgovoru obavestio Obamu o povlačenju dela ruske vojne grupacije iz Sirije. Putin i Obama su se založili za inteziviranje političkog rešavanja krize u Siriji, te su izrazili podršku pregovorima vlasti i opozicije u toj zemlji, saopštio je Kremlj.. . Putin...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.