PONOVO NA METI Sirijski grad Kan Šeikun pod napadom ratnih aviona

Izvor: Blic, 08.Apr.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO NA METI Sirijski grad Kan Šeikun pod napadom ratnih aviona

U današnjem avionskom napadu na sirijski grad Kan Šeikun, gde je ove sedmice izveden napad hemijskim oružjem, danas je poginulo 18 ljudi, objavili su sirijski aktivisti.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji, kaže da su među poginulima petoro dece i dve žene, i da bi broj žrtava mogao porasti jer posle napada ima veoma teško ranjenih građana.

U napadu hemijskim oružjem na taj grad pod kontrolom pobunjenika, u utorak je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poginulo 87 ljudi, posle čega su SAD raketama gađale vazduhoplovnu bazu u centralnom delu Sirije, usmrtivši devet osoba. To je bio prvi direktan napad SAD na sirijske državne snage od početka građanskog rata u Siriji 2011.

U avio-napadima međunarodne koalicije predvođene SAD u Siriji je danas poginula 21 osoba, uključujući majku sa šestoro dece koji su brodom bežali od sukoba u provinciji Raka.

Najmanje 14 ljudi, uključujući decu, poginulo je u vazdušnim napadima na selo Hneida na severu Sirije, koje je pod kontrolom Islamske države.

U eksploziji bombe u autobusu s radnicima blizu Homsa danas je poginula jedna žena, a 25 ljudi je ranjeno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.