Korobov: Organizacija DAEŠ jača svoj uticaj u Avganistanu

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2017, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korobov: Organizacija DAEŠ jača svoj uticaj u Avganistanu

Teroristička organizacija DAEŠ jača svoj uticaj u Avganistanu, upozorio je danas načelnik Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Igor Korobov.

„Posebnu zabrinutost izaziva jačanje položaja DAEŠ-a u Avganistanu. U ovoj fazi u odredima islamista ima oko 3.500 ljudi, a do 2018. godine oni nameravaju da povećaju svoju brojnost najmanje dva puta“, rekao je Korobov.

Prema njegovim rečima, jačanju DAEŠ-a u Avganistanu doprinosi to što teroristi imaju finansijska sredstva koja im stižu s teritorija u Iraku i Siriji koje su pod njihovom kontrolom. 

Korobov je upozorio da su borbene mogućnosti ekstremističkih grupacija u Avganistanu suštinski povećane tokom protekle godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.