Izrael bombardovao Siriju: Pogledajte kako je izgledala bitka iznad Damaska (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael bombardovao Siriju: Pogledajte kako je izgledala bitka iznad Damaska (VIDEO)

Izrael je kasno sinoć ispalio više raketa na ciljeve nedaleko od prestonice Sirije, a na napad je odgovorila sirijska protivvazdušna odbrana.

Sirijska vojska je saopštila da su izraelske rakete u nedelju uveče ispaljene iz pravca Golanske visoravni pogodile ciljeve nedaleko od aerodroma u Damasku, ali da je protivvazdušna odbrana uspešno presrela većinu projektila.

Izrael je u retkoj potvrdi ovakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napada saopštio da su njegovi avioni ciljali mete palestinskog Islamskog džihada koji su primećeni južno od Damaska.

Izrael je precizirao da je gađao ciljeve koji su prepoznati kao mesta gde se razvija i proizvodi oružje za tu palestinsku militantnu grupu. U saopštenju izraelske vojske još je navedeno da je ovaj napad bio odgovor na rakete koje su u nedelju ispaljene prema Izraelu iz pravca palestinskog Pojasa Gaze.

Napad na Siriju dogodio se u nedelju oko ponoći dok je Gaza granatirana ranije tokom dana.

Portparol izraelske vojske Avičai Adrae rekao je da su gađani "teroristički ciljevi" koji pripadaju Islamskom džihadu i to je jedno od retkih priznanja udara na Siriju.

More missiles ripping through the clouds in a crazy Syrian night.🙄 pic.twitter.com/NLVZq75Ilw

— Majd Fahd 🇸🇾 (@Syria_Protector) February 23, 2020

Sirijski vojni izvor rekao je da većina raketa nije uspela da dostigne ciljeve i presretnuta je. Napadi su izvedeni izvan sirijskog vazdušnog prostora raketama koje su dolazile iz pravca okupirane Golanske visine.

- Većina raketa je presretnuta, a šteta nanesena izraelskom agresijom i dalje se ispituje - rekao je vojni izvor agenciji SANA.

Tel Aviv je opravdao napad kao neophodan odgovor na granatiranje južnog Izraela iz Gaze od strane "Islamskog džihada koji podržava Iran". Do eskalacije je došlo nakon što je izraelska vojska ubila čoveka za koga su tvrdili da je podmetnuo eksploziv na granici, a njegovo telo je uklonjeno buldožerom što je izrevortiralo mnoge Palestince.

Syrian air defence missile scores direct hit pic.twitter.com/BGHbdy3NEQ

— Majd Fahd 🇸🇾 (@Syria_Protector) February 23, 2020

All kind of air defence guns have been activated all over the capital and surroundings against #Israel air raids. pic.twitter.com/dblwbpZb9s

— Majd Fahd 🇸🇾 (@Syria_Protector) February 23, 2020



Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.