Džihadisti odgovorni za smrtonosne napade u zatvoru

Izvor: Press, 06.Avg.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti odgovorni za smrtonosne napade u zatvoru

On je za AFP rekao kako su šef fronta Al-Nusra i dvojica njegovih zamenika uhapšeni još pre dva meseca.
Ovi ljudi stoje iza ubistva sunitskog sveštenika Mohameda Saida al-Boutija i još 41 osobe 22. marta u jednoj džamiji u Damasku, tvrdi anonimni izvor.
Trojica džihadista su takođe, prema ovoj informaciji, planirala samoubilački napad automobila bombe u februaru, u blizini sedišta vladajuće Baas partije, u kojem je poginulo 59 ljudi.
Pomenuta trojka, prema istom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izvoru, stoji i iza napada u decembru 2012, u kojem je ranjen sirijski ministar unutrašnjih poslova Mohamed Ibrahim al-Šaar. Tom prilikom je poginulo pet osoba, a ranjene su još 23.
U ponedeljak je sirijski premijer Vael al-Halki za libanski kanal Al-Majadin izjavio kako je "uhapšena grupa koja je ubila Boutija i pokušala da ubije mene".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Karači: Bomba usmrtila 11 ljudi, uglavnom tinejdžera

Izvor: Blic, 07.Avg.2013, 09:09

U eksploziji bombe u siromašnoj četvrti Karačija, Lijariju, poginulo je danas 11 ljudi, uglavnom tinejdžera koji su igrali fudbal na ulici pored prepune pijace, saopštili su zvaničnici...Deca su igrala fudbal dok su njihovi roditelji bili u kupovini za muslimanski praznik bajram..."Nastao je potpuni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.