Trifunović o protestima, Đinđiću, 97-oj...

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifunović o protestima, Đinđiću, '97-oj...

Beograd -- Glumac Sergej Trifunović je krajem novembra na tribini "Stop krvavim košuljama" održanoj u sali GO Stari grad pričao o važnosti uključenja građana u proteste.

"Ja nemam šta više da vam pričam dragi prijatelji, zemljaci, braćo – na ulice! Ništa vam drugo ne mogu reći osim – na ulice!", poručio je on prisutnima u sali.

Trifunović se u govoru osvrnuo na to da li su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građani izgubili elan. "Sinoć sam razmišljao o tome kako su nas i prodavali i izdavali, i Đinđić o kome imamo jedno vrlo romantičnu predstavu. On nas je prodao '97, ja mu to nikada nisam oprostio", rekao je, između ostalog, Trifunović.

Na tribini održanoj u znak protesta zbog prebijanja jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i dvojice aktivista tog saveza u Kruševcu govorili su i Borko Stefanović, glumac Tihomir Stanić, književnica Vida Ognjenović, dramski pisac Siniša Kovačević, spisateljica Biljana Lukić.

Nekoliko dana nakon ove tribine održan je i protest na beogradskim ulicama pod istim nazivom "Stop krvavim košuljama", a nakon toga i drugi. Novi skup građana zakazan je za 22. decembar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.