Fondacija Podrži život upozorava na zloupotrebe

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija "Podrži život" upozorava na zloupotrebe

Beograd -- Fondacija “Podrži život“ je upozorila da se na društvenim mrežama zloupotrebljava ime te fondacije i osnivača Sergeja Trifunovića.

U saopštenju se ističe da se zloupotrebe vrše u cilju sticanja finansijske koristi, a naveden je i spisak zvaničnih internet prezentacija.

“Zvanične internet prezentacije fondacije “Podrži život“ služe isključivo za informisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnosti o pokrenutim i uspešno završenim humanitarnim akcijama, a ne za prikupljanje novčane pomoći. Donacije se prikupljaju sms porukama, kao i direktnim uplatama na tekući račun fondacije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da se osnivač fondacije Sergej Trifunović obraća javnosti isključivo putem svog ličnog profila na društvenoj mreži “Instagram”.

“U ime naše fondacije, kao i u ime gospodina Sergeja Trifunovića, molimo javnost i naše donatore, ukoliko im se neko obrati sa zahtevom za pomoć, putem društvenih mreža, a tiče se fondacije i rada gospodina Sergeja Trifunovića za fondaciju, kao i sve one koji su već kontaktirani na taj način, da se obrate fondaciji na broj telefona 011/4089-785, nakon čega ćemo kontaktirati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da u našoj zemlji postoje ljudi koji su spremni na ovakav vid zloupotrebe, te vas molimo da nam pomognete, u cilju sprečavanja svih mogućih malverzacija na račun bolesne dece i naše zajedničke pomoći najmlađima”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fondacija "Podrži život" upozorava na zloupotrebe

Izvor: Radio 021, 06.Apr.2016

Humanitarna fondacija "Podrži život" upozorila je da se na društvenim mrežama zloupotrebljava ime te fondacije i njenog osnivača Sergeja Trifunovića...U saopštenju se ističe da je cilj zloupotrebi sticanje finansijske koristi, a naveden je i spisak zvaničnih internet prezentacija - sajt na adresi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.