Svi smo mi pomalo Jakoje!

Izvor: Press, 03.Jul.2010, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi smo mi pomalo Jakoje!

Gde god se pojavim, ljudi mi dobacuju: „Ja s tem nemam ništa!" Pre 30 godina izjavio sam da bih voleo da budem glumac i želja mi se konačno ostvarila
Jakoje, kojeg u seriji „Selo gori, a baba se češlja" tumači naturščik Nikola Džamić, postao je jedan od najpopularnijih TV likova. U intervjuu za Press Džamić kaže da je posle 30 godina konačno sebi ispunio želju - postao je glumac, i otkriva da mu fanovi, gde god se pojavi, dobacuju: >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << „Ja s tem nemam ništa", rečenicu kojom je osvojio srpsku TV publiku.

- Ne postoji kraj, zaselak ili urbano naselje u kome ne živi neki Jakoje! Gde god da se pojavim neko mi dobaci: „Ja s tem nemam ništa!" To mi je vrlo simpatično, ali ne mislim da sam zbog toga „dohvatio zvezde". Na početku sam imao veoma malu rolu, kojom je Radoš Bajić bio zadovoljan, pa je za četvrti serijal napisao mnogo veću ulogu za mene. Malo je poznato da je Bule Goncić dobio ime po mom nadimku - Džama! Ne zbog toga što sam bio inspiracija za lik, već zato što je Radošu taj nadimak bio simpatičan. Inače, Jakoje je lokalna izreka pomoravskih seljaka, koji „Ako je" izgovaraju „Jako je". Na jednom od snimanja upotrebio sam taj izraz, Radošu se svideo i postao sam - Jakoje!
S obzirom na to da niste glumac po profesiji, kako ste dobili ulogu u „Selo gori"?
- Moja prva profesija je bila - konobar, i toga se ne stidim. Sa Radošem Bajićem me veže dugogodišnje poznanstvo. Na jednoj slavi u njegovom selu Medveđa pre nekoliko godina otkrio mi je ideju za projekat „Selo gori", koja me je oduševila. Znao sam da će Radoš uspeti u toj nameri, jer selo živi u njemu. Ni najmanje nisam očekivao da će mi ponuditi ulogu. Bio sam veoma zatečen kada mi je to saopštio. Jednom prilikom, kad smo Radoš, njegova supruga i ja ćaskali u mojoj kući o projektu „Selo gori", sišao sam u podrum i doneo članak iz novina o meni iz '77. godine sa naslovom „Želeo sam da budem glumac". Trideset godina kasnije ostvarila mi se ta želja tumačeći Jakoja. Čini mi se da sam u životu propustio mnoge prilike i da mi se sada sve vraća. Sve dođe na svoje.
Na vašu inicijativu amfiteatar u Vrnjačkoj Banji biće nazvan po vašem prijatelju, legendarnom Danilu Bati Stojkoviću.
- Naše prijateljstvo započelo je početkom devedesetih u jednom restoranu u Vrnjačkoj Banji. Kada je kretao nazad u Beograd, rekao je da će od tada svake godine letovati u Banji. Tako je i bilo, svakog 11. avgusta, kada mu je rođendan, dolazio je sa suprugom Olgom na odmor. Ostali su mi u lepom sećanju sva ta naša druženja i dugi razgovori. Iz tog razloga odlučio sam da mu se, na neki način, odužim i da Batu „preselimo" u Banju, koju je mnogo voleo. Izdejstvovao sam od opštinskih vlasti da amfiteatar u Vrnjačkoj Banji posvetimo Bati Stojkoviću. Tako će 11. avgusta biti otkriven portret u reljefu sa likom našeg velikog glumca, a na svečanosti će se pojaviti njegove kolege Gaga Nikolić, Petar Kralj, Radoš Bajić, Milorad Mandić i mnogi drugi.
Malo je poznato da ste dugogodišnji radnik televizije Pink.
- U kompaniji Pink sam zaposlen već 14 godina! Sve te godine radim u marketinškoj službi i prezadovoljan sam. Moja porodica i ja vrlo smo zahvalni Pinku na svemu što je učinio za nas, a ja se veoma trudim da budem korektan. Inače, veoma sam zadovoljan svojom porodicom. Sin Vladimir je diplomirao na Fakultetu političkih nauka i nedavno magistrirao na univerzitetu Singidunum. Ćerka Ivana se uspešno bavi fotografijom i za 18. rođendan dobiće od mene jedan kvalitetan aparat. Supruga je nedavno objavila roman „Kapije Beograda", pa me i to čini veoma ponosnim. Doduše, ona nije htela da to uradi, ali sam je ubedio. Stoga mogu reći da sam ostvaren na svim životnim poljima.    
Pogledaj vesti o: Selo gori a baba se češlja

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.