„Selo gori oduševilo Srbe u Sidneju!

Izvor: Press, 23.Okt.2010, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Selo gori" oduševilo Srbe u Sidneju!

Projekcijom filma „Selo gori i tako" Radoša Bajića u prepunoj dvorani centra „Sinema Pariz" u Sidneju preksinoć je svečano otvoren deseti jubilarni Festival srpskog filma. Gost ovogodišnje manifestacije je autor i glavni glumac filma „Selo gori i tako" Radoš Bajić, kojeg je publika pozdravila dugim aplauzom.- Posle ogromnog uspeha naše serije „Selo gori, a baba se češlja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koja se zahvaljujući satelitskom programu RTS-a sa velikim interesovanjem prati i u Australiji, bilo je veoma uzbudljivo sresti se sa našim ljudima koji decenijama žive i rade u ovoj dalekoj zemlji. Impresioniran sam organizacijom festivala, njegovim kulturnim nivoom, kao i značajem koji ima za afirmaciju srpske kulture u ovoj multietničkoj zemlji - izjavio je Bajić na izuzetno posećenoj pres-konferenciji koja je održana posle otvaranja festivala, i nastavio:
- Kada je reč o seriji „Selo gori", zbog velikog interesovanja publike organizatori su bili prinuđeni da rezervišu i dodatnu bioskopsku salu za još jednu projekciju. Zbog toga sam bio sam vrlo srećan i spokojan istovremeno.
Festival srpskog filma ove godine će održavati 20 dana u šest australijskih gradova: Sidneju, Volongonu, Kamberi, Melburnu, Adelejdu i Pertu, gde će biti prikazani najbolji filmovi srpske kinematografije: „Besa" Srđana Karanovića, „Medeni mesec" Gorana Paskaljevića, „Žena sa slomljenim nosem" Srđana Koljevića, „Đavolja varoš„ Vladimira Paskaljevića, „Tamo i ovde" Darka Lungulova, kao i „Neke druge priče" grupe autorki iz eks-Ju.
Pogledaj vesti o: Selo gori a baba se češlja

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Selo gori" oduševilo Srbe u Sidneju!

Izvor: Svet, 23.Okt.2010

Projekcijom filma "Selo gori i tako" Radoša Bajića u prepunoj dvorani centra "Sinema Pariz" u Sidneju preksinoć je svečano otvoren deseti jubilarni Festival srpskog filma. Gost ovogodišnje manifestacije je autor i glavni glumac filma "Selo gori i tako" Radoš Bajić, kojeg je publika pozdravila...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.