Milošević i Kokeza novi potpredsednici FSS!

Izvor: Politika, 10.Apr.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević i Kokeza novi potpredsednici FSS!

Karadžićev tim sve jači, u Subotici svi na jednom mestu: i prvi čovek FSS, potpredsednik Zvezde, predsednik Spartaka, Milošević, Mrkela. – Jovičić zasenio sve

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić na dobrom je putu da potpuno osveži i ojača srpsku fudbalsku vladu, što je i bio jedan od prioritetnih zadataka posle Skupštine u Staroj Pazovi.

Dolazak novih ljudi u Izvršni odbor neće značiti samo kozmetičke promene, kako neki žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da istaknu, već će se angažovanjem novih pojedinaca ići u novu reorganizaciju. Savo Milošević i nekadašnji sjajni niški golman Dragan Pantelić prihvatili su mesto u  Izvršnom odboru, Dragan Simović se još uvek nećka a mesto u visokom fudbalskom domu pripašće i Crvenoj zvezdi.

Zahvaljujući višedecenijskom primatu u domaćem fudbalu Crvena zvezda i Partizan su izgleda navikli da FSS posmatraju kao svoje dvorište u kome mogu da rade šta žele. Teško je raditi u sadašnjim uslovima, kada je ne samo fudbal već čitav srpski sport zahvatila velika besparica.

Sve svoje probleme, frustracije, klubovi svaljuju na Savez i jednog čoveka, pri tom zaboravljajući da najveći problemi nesposobnosti uspravo leže u klupskih organizacijama.

Retki su oni koji će priznati svoje greške, oni koji će javno i bez ustezanja izneti neke činjenice koje godinama ,,leže” u klupskih fiokama.

Takođe su retki fudbalski džentlmeni koji će u normalnom tonu pokušati da spuste loptu, smire uzavrele strasti među navijačima, svesni da negativna energija može da se prenese i na ulice.

Nedavno izlaganje potpredsednika Partizana Mileta Jovičića je jedan od svetlih primera u srpskom fudbalu, gde prvi potpredsednik ,, crno-belih” biranim rečima govori o najvećem sportskom rivalu, odnosu klubova prema FSS, finansijskim problemima koji muče Partizana, dugovanjima.

Mnogi koji ne poznaju Jovičića, svakako su bili iznenađeni i prilikom njegovog gostovanja na ,,SOS kanalu”, a posebno nakon prekjučerašnje konferencije u klupskim prostorijama, kada je otvoreno govorio o svim problemima.

Predsednik Spartaka iz Subotice Dragan Simović, uspešan privrednik, nedavno je dobio ponudu da sedne u Izvršni odbor. Takvu ponudu bi retko ko odbio. Ipak, Simović se još uvek nećka, iako je u sredu pozvao predsednika FSS da bude gost na polufinalu Kupa. Da li je to Simović tim činom rekao „da” Karadžiću?!

Kako ,,Politika” saznaje novi potpredsednici FSS će biti Savo Milošević, nekadašnji fudbalski reprezentativac, danas direktor svih mlađih selekcija FSS, kao i potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza, koji je u sredu u Subotici obavio prvu rundu razgovora sa Karadžićem.

Tim činom bile bi rešene mnoge dileme, Zvezda bi tako dobila visoko mesto u FSS, mogla ravnopravno da učestvuje u odlučivanjima, da podigne svoj glas kad zatreba. Inače, o Kokezi, kao novom čoveku u domaćem fudbalu, danas svi imaju reči hvale, mada u prvi mah nije izgledalo tako.

Tomislav Karadžić bi tek nakon toga mogao potpuno da se posveti svojim obavezama i da u hodu, kako saznajemo, svakako i pripremamo svog budućeg naslednika...

Dragan Todorović

objavljeno: 10/04/2014
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Politika”: Milošević i Kokeza novi potpredsednici FSS!

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Apr.2014

Karadžićev tim sve jači, u Subotici svi na jednom mestu: i prvi čovek FSS, potpredsednik Zvezde, predsednik Spartaka, Milošević, Mrkela. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić na dobrom je putu da potpuno osveži i ojača srpsku fudbalsku vladu, što je i bio jedan od prioritetnih...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.