Milošević: Karakter i volja odveli Partizan u narednu rundu

Izvor: RTS, 16.Avg.2019, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Karakter i volja odveli Partizan u narednu rundu

Trener Partizana Savo Milošević, posle plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, smatra da su karakter i voljni momenat bili presudni u dvomeču sa Malatijom.
Partizan je poražen u Malatiji sa 1:0, ali je ukupnim rezultatom 3:2 došao na korak do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plasmana u Ligu Evrope.

"Nismo najbolje odigrali prvo poluvremene, pogotovo nismo dobro počeli utakmicu. Rani gol i kako je sve to izgledalo na početku... Sve je ukazivalo na to da se neće dobro završiti. Međutim, voljni momenat i karakter mojih igrača je presudio i samo zbog toga smo prošli. Ni u drugom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo igru, uspeli smo da sačuvamo gol, uspeli smo na volju i karakter da održimo utakmicu. Nismo uspeli da postignemo gol, mislim da bi utakmica tada bila gotova, ali kada saberemo obe utakmice, mislim da smo zasluženo prošli dalje", rekao je Milošević na konferenciji za medije posle meča.
Šef strućnog štaba Partizana rekao je da rani gol nije promenio taktiku koju su spremili za ovaj meč.
"Od početka smo planirali da igramo tako kako smo igrali - igrali smo srednju zonu i završili smo tako utakmicu, dogovor je bio šta god da se desi na terenu da ne menjamo ništa. Govorio sam da je u ovoj trećoj rundi prava nesreća što igramo sa Malatijom, jer obe ekipe imaju kvalitet za grupnu fazu Ligu Evropa. To što su oni nas delom nadigrali, kao što smo mi njih u Beogradu ne treba da čudi". 
Milošević je imao i malu raspravu sa jednim novinarom, koji nije bio zadovoljan "odugovlačenjem i destruktivnim pristupom igrača Partizana". 
Turske novinare zanimalo kakav je njegov stav o rasizmu, s obzirom da je Partizan zbog navodnih rasistićkih poruka navijaća kažnjen od strane Uefa.
"Nije bilo rasizma na našoj utakmici. Imamo tri rase u ekipi, besmisleno je da imamo rasističke povike sa tribina, ali ne bih sada objašnjavao na šta se odnosilo, odnosilo se na navijačko opredeljenje između navijača Partizana i Zvezde. Vrlo teško da će to ljudi u Turskoj ili Evropi razumeti, ali nikakvog rasizma nije bilo. Mi nemamo takav problem u generalno u državi", rekao je on.
Neizbežno pitanje bilo je i koga priželjkuju za rivala u plej-of Aris ili Molede.
"Potpuno mi je svejedno. Bitno da oporavimo ekipu od svega ovoga. Neće biti lako ni sa jednom, ali mislim da nijedna od tih ekipa nije bolja od Malatije. Ako smo izašli na kraj sa Malatijom, možemo i sa njima. Malatiji želim sreću u domaćem prvenstvu, jer imaju dobru ekipu", zaključio je Milošević, posle čega je dobio aplauz od turskih novinara.
U narednoj rundi, Partizan će igrati protiv Moldea, koji je poražen sa 3:1 u Solunu posle produžetaka, ali se plasirao dalje zahvaljujući trijumfu kod kuće od 3:0. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.