Milošević: Izdržati pritisak, biće veći nego u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Izdržati pritisak, biće veći nego u Beogradu

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, pred sutrašnji revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv turske Malatije, rekao je danas da je najvažnije da njegov tim bude fizički spreman i izdrži pritisak koji će biti veći nego u Beogradu.

"Već smo dosta pričali o ovoj utakmici, nema puno tajni. Kao što mi sve znamo o njima, tako oni znaju sve o nama. Nećemo biti u prilici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da u velikoj meri iznenadimo ni mi njih, niti oni nas. U ovom momentu je najbitnije da moji igrači budu spremni, fizički pre svega, ali i da izdržimo psihološki pritisak koji će biti veći nego na utakmicu na našem terenu. Mislim da je to ključna stvar", rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Malatiji.

Milošević je istakao da u revanšu neće biti nekih drastičnih promena u igri.

"Činjenica da smo sve ono što smo planirali u velikoj meri ostvarili u prvom meču i nemamo razloga da nešto korenito menjamo za ovaj meč. A da li ćemo se vratiti u odbranu? Mi to i da hoćemo ne umemo", rekao je Milošević.

Šef stručnog štaba crno-belih naglasio je i da njegov tim mora da zaboravi rezultat iz prvog meča, pobedu sa 3:1.

"Mi moramo potpuno da izbrišemo rezultat iz prve utakmice iz glave, da memorišemo neke stvari koje smo dobro uradili, da probamo da ih ponovimo, probaćemo u određenoj meri i da iznenadimo protivnika", naveo je on.

Milošević je upitan i da li očekuje reakciju navijača Malatije zbog načina na koji je turski tim dočekan u Beogradu.

"Što se tiče publike, ja mislim da smo mi kao klub naviknuti na toliko stvari kada je u pitanju publika da nas ništa ne može iznenaditi, niti zaprepastiti. Na sve smo navikli, tako da će biti bitno samo ono što se dešava na terenu i to je najbitnije od svega jer ćemo tu zavisiti isključivo od nas", rekao je Milošević, koga su turski novinari pitali da li je probao kajsije koje su obeležje Malatije.

"Obavestili su nas da su kajsije najbolji proizvod sa ovih prostora, ali ih još nismo probali. Nadam se da ćemo imati priliku da ih probamo", kazao je Milošević.

Fudbaler Partizana Aleksandar Ščekić rekao je da će sutrašnja utakmica biti teža od one u Humskoj.

"Svi smo svesni da nas očekuje teža utakmica nego što je bila u Beogradu, ali svesni smo svog kvaliteta, verujemo u sebe i ako budemo pravi kao što smo bili u Beogradu neće biti nikakvih problema", rekao je Šćekić.

On je istakao i da u sutrašnjem meču nije važno ko će biti junak, već da tim bude jedna celina.

Milošević: Biće teško ako pomislimo da ćemo lako

Milošević je novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" rekao da će dosta toga zavisiti od njegovog tima, ali da ne sme da olako shvati utakmicu.

"Očekivanja su prvo da se svi osposobimo, ostao je još Ostojić, blizu je, trebalo bi da igra... To je prva briga koju treba da prebrinemo. Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, protiv ozbiljne ekipe, neće uopšte biti lako, ali smo pokazali da možemo sa njima i dosta stvari će zavisiti od nas”, rekao je Milošević .

Milošević je istakao da od rivala očekuje drugačiju igru od one iz Beograda.

"Dosta ofanzivniju od onog što su prikazali u Beogradu. Pokazali su u Ljubljani da kada hoće i kada jure rezultat da mogu mnogo ofanzivnije da igraju. Ne verujem da će da idu grlom u jagode, ali sigurno ofanzivniju nego u Beogradu".

Milošević je upitan i da li će dobra razlika "uljuljakti" njegov tim, jer se u javnosti stekao utisak da će crno-beli Malatiju lako da prođu.

"Taman posla. Svesni su igrači, svi su svesni da Malatija može mnogo više i da je taj rezultat samo zahvaljujući našoj odličnoj igri, ali ako pomislimo za trenutak da će biti lako imaćemo veliki problem. Pokušavam da se fokusiram na svoj posao i da to prenesem na igrače, mislim da su svesni kroz priču koju smo imali u prethodnih par dana a posebno posle lošeg izdanja u Kruševcu da bilo koje opuštanje može skupo da nas košta”, rekao je Milošević, koji je objasnio šta to ne sme da se ponovi iz duela protiv Napretka, koji je završen remijem 1:1.

"Za početak neću da rotiratim, ali to što sam rekao to sam i mislio. Moja greška je što sam izveo tim koji nije dobro izbalansiran, pogotovo kada je u pitanju defanzivna stabilnost. Mnogo loših stvari je proisteklo iz toga. Greška je bila sastav i treba učiti na greškama“.

Milošević je rekao i da se nada da će Takuma Asano biti spreman za više od 45 minuta, a prokomentarisao je i prolazak Crvene zvezde u plej-of Lige šampiona.

"Mislim da bi Zvezda završla pre meč da je imala sreće je dala gol. Isključenje je poremetilo igru, ali evidentno je da je Zvezda bolja ekipa, posle penal ruleta. Dobro je za srpski fudbal što je Zvezda prošla“, rekao je Milošević i dodao da ekipa nije specijalno vežbala penale, ali da veliki broj igrača to radi redovno.

Partizan bez Ivanovića, Ostojić se oporavio

Milošević je na put u Anadoliju poveo je 21 igrača među kojima nije Đorđe Ivanović, ali jeste oporavljeni štoper Bojan Ostojić nakon što je zbog povrede propustio gostovanje Napretku (1:1) prethodnog vikenda.

Na spisku su: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Filip Kljajić, Bojan Ostojić, Nemanja R. Miletić, Strahinja Pavlović, Slobodan Urošević, Periša Pešukić, Igor Vujačić, Rajko Brežančić, Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Aleksandar Lutovac, Zoran Tošić, Filip Stevanović, Takuma Asano, Lazar Pavlović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović i Umar Sadik.

Meč između Partizana i Malatije igra se sutra od 19 sati u Turskoj.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savo UČI na greškama, nema opuštanja pred Malatiju

Izvor: Mondo, 14.Avg.2019

Trener Partizana rekao je će u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope "dosta toga zavisiti od nas", ali i da protivnik može mnogo više nego što je prikazao u Beogradu...Upitan kakva su mu očekivanja od revanš utakmice 3. pretkola Lige Evrope, u četvrtak protiv Malatijaspora (19.00, Arena...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.