Izvor: CrnaHronika.rs, 05.Mar.2011, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starica ubijena i opljačkana!

Kruna Tomić (72) ubijena je u svojoj kući u Vranju. Uhapšen je njen komšija Saša Đorđević (29), koji se sumnjiči da je ubio Krunu i odneo nekoliko hiljada dinara, koliko je imala kod sebe.Kruna Tomić (72) opljačkana je i ubijena u svojoj kući u Vranju! Policija je posle zločina uhapsila njenog komšiju Sašu Đorđevića (29), koji se sumnjiči da je brutalno ubio staricu zbog nekoliko hiljada dinara, koliko je imala kod sebe.
Stravičan zločin dogodio se u kući Krune Tomić u Južnomoravskoj ulici 4 u Vranju. Snežana Stošić, ćerka ubijene Krune, pronašla je u četvrtak uveče telo majke u lokvi krvi.
- Razgovarala sam sa majkom telefonom poslednji put u četvrtak oko 15 časova. Tog dana vodili smo je na kontrolu kod lekara. Radovala se što su joj rezultati bili dobri. U večernjim satima sam je ponovo pozvala, ali mi nije odgovarala. Pomislila sam da je kod komšinice, ali kad sam kasnije telefonirala komšinici, a ona mi je rekla da nije videla moju majku, strašno sam se zabrinula i krenula ka njenoj kući. Kapija je bila otvorena, ali su vrata kuće bila zaključana. Čula sam da radi televizor i videla da gori svetlo. Kada sam otključala vrata, videla sam majku kako leži licem ka zemlji u lokvi krvi - kaže Snežana Stošićo i dodaje da nije posumnjala da joj je majka ubijena već da joj je pozlilo i da je pala.
- U prvom trenutku nisam primetila da je u kući nered i da je sve ispreturano. Tek nakon što je lekarka konstatovala smrt i predložila da zovemo policiju, ja sam shvatila da mi je majku neko ubio. Vrata kuće sam ja otključala tako da nije bilo tragova obijanja, što me navodi da posumnjam da je to bio neko od poznanika ili komšija, neko koga je moga majka poznavala pa ga je pustila u kuću. Svi kažu da je ubijena zbog para, ali ja sumnjam da je ona u kući imala više od nekoliko hiljada dinara - priča Snežana kroz suze.
Brzom i efikasnom akcijom policije juče je uhapšen Saša Đorđević, komšija Krune Tomić. On se sumnjiči da je usmrtio staricu.
- Pretpostavljamo da je ubica ušao u kuću bez obijanja vrata ili prozora jer je poznavao Krunu. Komšinicu je najverovatnije ubio nekim tupim predmetom, a potom je izvršio premetačinu po kući. Obdukcija će utvrditi kako je Kruna ubijena, a istraga koliko je razbojnik odneo novca. Posle saslušanja kod istražnog sudije Staniše Mihajlovića, Đordeviću je određen pritvor do 30 dana. On se tereti da je ubio Krunu Tomić - kaže sagovornik iz istrage.
Rodbina i komšije koje su se okupile ispred kuće pokojne Krune ne mogu da veruju da se ovakav zločin mogao desiti i pitaju se ko bi mogao nauditi starici koja je živela od penzije koja je iznosila 20.000 dinara.
- Kruna je bila dobra žena, uvek je svima pomagala, pozajmljivala novac. Ovo što se desilo je strašno. Nismo primetili u četvrtak ništa neobično. Svetlo je gorelo u kući, nismo ništa čuli. Kakvo čudovište je moglo da uradi ovako nešto jadnoj Kruni, pa nije valjda zbog para? Ona je živela skromno, radila je u „Jumku' tako da joj je penzija bila mala - kažu komšije.
J. STOJKOVIĆ
Povezane vesti:
Starica ubijena u svojoj kući
Ilustracija, izvor: pressonline.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.