Saša Đorđević: Luka Dončić nije Jusein Bolt

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 08:54

Saša Đorđević: Luka Dončić nije Jusein Bolt

Selektor košarkaša Kine Saša Đorđević dao je opširan intervju pred predstojeće Svetsko prvenstvo.

Nekadašnji selektor Srbije, koji je sa Orlovima uzeo svetsko, evropsko i olimpijsko srebro, predvodiće reprezentaciju Kine na Mundobasketu u Manili, koja je zajedno u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom.

U razgovoru za slovenački Sport Klub, Đorđević je govorio i o Luku Dončiću, koji će kao kapiten voditi Sloveniju na SP.

"Košarka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije individualni sport. Luka Dončić nije Jusein Bolt, uz svo poštovanje. Svima je potrebna moć i snaga tima da postigne rezultate. Niko od nas ne bi osvojio medalje da nemamo fantastične ljude pored sebe. Na prvom mestu su saigrači i treneri", rekao je Đorđević.

"Luka Dončić je megazvezda, a postaje svetska zvezda. Još je mlad i ima ogroman talenat. Čestitam mu na svemu što je postigao i želim mu puno uspeha na daljem putu. Luka je jedinstven, ali čekaju ga novi izazovi i ciljevi", poručio je Đorđević.

Šampioni Evrope iz 2017. godine na startu pripremnog perioda igraće dva meča protiv Grčke (2. i 4. avgust) i Hrvatske (8.avgust), a potom će gostovati na obeležavanju 100 godina košarke u Španiji.

Sa domaćinom će igrati 11. avgusta, a dan kasnije sa selekcijom SAD. Generalnu probu pred SP Slovenija će imati 19. avgusta protiv domaćina Japana.

Slovenci će igrati na Okinavi u grupi sa Zelenortskim ostrvima, Gruzijom i Venecuelom.

Mundobasket počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.