Saša Đorđević: Čast mi je da vodim Kinu protiv Srbije

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 21:34

Saša Đorđević: Čast mi je da vodim Kinu protiv Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević rekao je da mu je čast što voditi tim protiv Srbije na SP.

Voljom žreba, Srbija i Kina će igrati u grupi B, zajedno sa Portorikom i Južnom Sudanu u Manili.

"Za mene je velika čast da vodim reprezentaciju Kine protiv svoje zemlje na SP. Lično, biće to utakmica sigurno puna emocija i velikog ponosa, a sa druge strane, Srbija je jedan od pretendenata na medalju, veliki favorit u našoj grupi. Što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se tiče preostala dva protivnika, nezgodni, atletski spremne ekipe. Portoriko sa velikim iskustvom na ovakvim takmičenjima. Južni Sudan toga nema, ali ima izuzetnu selekciju sa kojom je uspeo da se izbori za ovo takmičenje. To su prve impresije", rekao je Đorđević u izjavi za Sport klub.

Legendarni košarkaš i bivši seletor Srbije, sa kojim je reprezentacija osvojila tri srebrne medalje na SP 2014, Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu 2017. godine, ističe da su pripreme krenule.

"Svi već pričamo o tome šta nas čeka. Razmišljam kako već sutra da krenem na najbolji mogući način, u najboljem pravcu. Pripremamo polako sve što je neophodno za početak priprema za jedno ovakvo nadmetanje. Naravno, da već sve imamo spremno, odlučeno, prijateljske utakmice, ništa se ne menja što se nas tiče", rekao je Đorđević.

Planetarna smotra je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, koja će biti održana u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević,   Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.